מתכון לסלט תאנים

מתכון לסלט תאנים

סלט תאנים. | אפרת ליכטנשטט

סלט תאנים. | צילום: אפרת ליכטנשטט

תוכן השמע עדיין בהכנה...

מרכיבים

1 בטטה קלופה חתוכה לקוביות

2 כפות שמן זית

2 ראשי חסה קצוצים גס

הכי מעניין

4־5 תאנים חתוכות לרבעים

50 גרם גבינת פטה/בולגרית

1/3 כוס אגוזי פקאן קלויים קלות על מחבת ללא שמן

אפשר גם: ¼ בצל סגול קצוץ דק

לרוטב:

3 כפות שמן זית

3 כפות מיץ לימון

1 כפית חרדל

1 כף סירופ מייפל

¼ כפית פלפל שחור

¼ כפית מלח

אופן ההכנה

  1. מניחים את קוביות הבטטה בקערה, מוזגים עליהן שמן זית, מפזרים מעט מלח ומערבבים.
  2. שמים על תבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים בתנור בחום של 180 מעלות במשך 25־35 עד שהקוביות רכות ומעט שחומות.

בנינג׳ה גריל: תוכנית אייר פראייר 180 מעלות, 18 דקות.

  1. הרכבת הסלט:

מערבבים את כל חומרי הרוטב, מערבבים את כל חומרי הסלט ומאחדים ביניהם סמוך להגשה.