מתכון למאפינס פסטו וקוטג׳

מתכון למאפינס רכים ואווריריים, מפוצצים בטעם נפלא של בזיליקום, קלים להכנה ומושלמים לארוחת בוקר, צהריים או ערב, ליד חביתה וסלט.

מאפינס פסטו וקוטג׳. | אפרת ליכטנשטט

מאפינס פסטו וקוטג׳. | צילום: אפרת ליכטנשטט

תוכן השמע עדיין בהכנה...

מרכיבים (12 יחידות)
1 כוס קמח רגיל
½ כוס קמח כוסמין לבן
½ כוס שיבולת שועל דקה / להכנה מהירה
½ כפית אבקת סודה לשתייה
כפית אבקת אפייה
½1 כפיות מלח
1 כפית סוכר
3 ביצים בגודל M או 2 ביצים בגודל L
¼ כוס שמן זית
1 גביע קוטג׳ (250 גרם)
½ כוס חלב
¼ כוס מים
5 כפיות פסטו ביתי או קנוי

אופן ההכנה
1. מחממים תנור ל־180 מעלות. מרפדים תבנית מאפינס בעטרות נייר או חותכים נייר אפייה לריבועים ומקווצ'צ'ים פנימה.
2. מנפים לקערה גדולה את הקמח, מוסיפים את שאר החומרים היבשים ומערבבים.
3. בקערת מיקסר טורפים את הביצים כשתי דקות, מנמיכים את מהירות המיקסר לבינונית ומוסיפים בהדרגה שמן, קוטג׳, חלב ומים. כשהתערובת אחידה מוסיפים את הפסטו וטורפים אותה שוב.
4. מוסיפים את תערובת היבשים ומערבבים אך ורק עד לאחידות, ולא יותר מדי.
5. מחלקים לשקעים בעזרת כף גלידה קפיצית ומפזרים מעט קוואקר למעלה לקישוט (לא חובה).
6. אופים 18־25 דקות, עד שקיסם יוצא יבש והמאפינס מזהיבים – אפשר להוציא אחד לבדוק אם הוא מוכן.
7. אחרי שהמאפינס מתקררים לגמרי, שומרים בקירור בקופסה אטומה במקרר עד שלושה ימים.

פסטו. | אפרת ליכטנשטט

פסטו. | צילום: אפרת ליכטנשטט

פסטו ביתי

אני ממש ממליצה להכין את המאפינס האלו מפסטו ביתי! כך תזכו גם במאפינס וגם בפסטו אותו תוכלו למרוח על הסנדוויצ׳ים לבית ספר. מבלי לפגוע באף יצרן פסטו, עוד לא מצאתי פסטו טעים כמו זה.

הכי מעניין

מרכיבים
120 גרם עלי בזיליקום
½ כוס פיסטוקים קלופים
½ כוס קשיו קלוי
50־80 גרם פרמזן מגורד
2 שיני שום
½ כפית מלח
2/3 כוס שמן זית איכותי (או יותר, עד למרקם הרצוי)

אופן הכנה
1. שמים את כל החומרים במעבד מזון מלבד השמן ומערבלים עד לתערובת אחידה ומוסיפים את השמן בהדרגה עד לקבלת המרקם הרצוי.
2. מוסיפים עוד מלח, פרמזן או שום לפי הטעם.

י"ז באלול ה׳תשפ"ה10.09.2025 | 12:45

עודכן ב