סלט גרגירי חומוס, קישוא וירוקים

מתכון שהוא שילוב טעמים ים–תיכוניים, חמוץ ורענן

סלט גרגירי חומוס, קישוא וירוקים. | נדב טל

סלט גרגירי חומוס, קישוא וירוקים. | צילום: נדב טל

תוכן השמע עדיין בהכנה...

 מרכיבים

2 כוסות גרגירי חומוס מוכן לאכילה

1 קישוא

הכי מעניין

1 צרור גדול ארוגולה

1 בצל סגול קטן

3 גבעולי נענע

1 כף צלפים

1 לימון

לרוטב:

3 כפות שמן זית

1 כף חומץ

1 כף דבש

1 כפית תבלין זעתר

½ כפית מלח גס

½ כפית פלפל שחור גרוס

אופן ההכנה

  1. חוצים את הקישוא לאורכו, פורסים לפרוסות דקות ומניחים בקערה.
  2. קולפים את הבצל, חותכים לרצועות ומוסיפים לקערה.
  3. מסירים את הגבעול הגס מעלי הארוגולה, קורעים את העלים לקרעים גסים ומוסיפים לקערה.
  4. מפרידים את עלי הנענע מן הגבעול ומשאירים את העלים בשלמותם.
  5. מוסיפים את גרגירי החומוס והצלפים.
  6. מגרדים את קליפת הלימון ומוסיפים לסלט.
  7. קולפים את הלימון ומפלטים אותו: בעזרת סכין קטנה וחדה מסירים את קליפת הלימון, ממש את כולה ללא החלק הלבן. בעזרת הסכין ומעל לקערית קטנה מחלצים את בשר הפרי מבין הפלחים.

את בשר הפרי מוסיפים לקערת הסלט, את “שאריות הלימון" – סוחטים היטב לתוך קערית קטנה.

  1. מוסיפים לקערית חומץ, דבש, זעתר ושמן זית ומערבבים היטב.
  2. מפזרים מלח ופלפל מעל הסלט, יוצקים את הרוטב ומערבבים בתנועות ידיים קלות.
  3. מעבירים לצלחת הגשה.