רכיבים
לאגוזי סבלה:
200 גרם מיקס אגוזים שאוהבים
90 גרם סוכר
הכי מעניין
30 מ"ל מים
1 כפית מלח גס (אפשרי)
½ כפית צ'ילי גרוס יבש (אפשרי)
לסלט ירוק:
1 חסה סלנובה
1 אנדיב
2 גבעולי סלרי
2 גבעולי נענע
1 גבעול קטן טרגון או בזיליקום
לרוטב:
מיץ מ־½ לימון
1 כף חומץ
¼ כוס שמן זית
1 שן שום כתושה
½ כפית פלפל שחור גרוס
¼ כפית מלח גס

אגוזי סבלה על סלט ירוק. | צילום: נדב טל
אופן ההכנה
הכנת האגוזים:
1. מחממים תנור ל־180 מעלות.
2. מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה, מפזרים את האגוזים בשכבה אחידה וקולים בתנור כ־10–15 דקות, עד שהאגוזים מקבלים גוון זהוב־שחום, מוצאים מהתנור ומצננים.
3. בסיר קטן ועל להבה נמוכה ממיסים את הסוכר והמים עד לקבלת נוזל שקוף וסמיך (סירופי).
4. מוסיפים את האגוזים הקלוים, המלח והצ'ילי ומערבבים בהתמדה בכף עץ.
5. כשהאגוזים מצופים במעיין חול לבן מכבים את האש ומעבירים אותם לצינון על גבי צלחת או על גבי התבנית ששימשה לאפייה.
6. האגוזים יישמרו בכלי אטום עד כמה ימים, אם לא יחוסלו לפני.
הרכבת הסלט:
7. שוטפים ומייבשים היטב את כל העלים של הסלט.
8. קוטמים את תחתית האנדיב ומפרידים את העלים זה מזה.
9. מפרידים מהגבעול את עלי הנענע, הסלרי והטרגון (או הבזיליקום), משאירים אותם בשלמותם ומעבירים לקערה.
10. משאירים את עלי החסה שלמים ומוסיפים לקערה.
11. בסמוך להגשה לוקחים חופן נדיב מאוד מהאגוזים המסוכרים, שוברים גס ומוסיפים לקערה.
12. מפזרים את המלח והפלפל על הסלט, ולאחר מכן מוסיפים את כל מרכיבי הרוטב.
13. מערבבים את הסלט בתנועות ידיים קלות ומעבירים לצלחת הגשה.