מתכון לסלט תפוחי אדמה שמח

תפוחי האדמה המעוכים של חברתי נטע, בגרסת סלט טעים בצורה בלתי רגילה

סלט תפוחי אדמה שמח. | אפרת ליכטנשטט

סלט תפוחי אדמה שמח. | צילום: אפרת ליכטנשטט

תוכן השמע עדיין בהכנה...

מרכיבים

לתפוחי אדמה

8־10 תפוחי אדמה בינוניים, צהובים

שמן זית

הכי מעניין

מלח גס

לסלט

1 כוס גרגירי חומוס מבושלים (מקופסת שימורים)

2 מלפפונים חתוכים לחצאי פרוסות

1 סלסילת נבטים קצוצים גס

1 בצל סגול קטן פרוס דק־דק

1 פלפל אדום חתוך לקוביות

150 גרם (קופסה) אוכמניות טריות

חופן נדיב של שמיר קצוץ

לרוטב

2 כפיות גדושות מיונז

מיץ מחצי לימון עסיסי

1 כף שמן זית

¼ כפית מלח

¼ כפית פלפל שחור

1 שן שום כתושה

1 כף מייפל

אופן ההכנה

  1. מכניסים את תפוחי האדמה למיקרוגל בשקית ניילון קשורה או בקערה מכוסה ל־14 דקות.
  2. נועצים מזלג ובודקים אם הם התרככו, אם המזלג לא ננעץ בקלות מחזירים למיקרוגל לעוד 3 דקות. תפוחי האדמה לא צריכים להיות יותר מדי רכים כי הם עוברים עוד אפייה.
  3. מוציאים מהמיקרוגל, פותחים את השקית בזהירות ונותנים להם קצת להצטנן.
  4. מעבירים את תפוחי האדמה לתבנית עם נייר אפייה ונותנים לכל אחד ״בוקס״ עם היד עד שהוא נמעך קלות (אפשר גם למעוך בעזרת תחתית של כוס).
  5. מזלפים שמן זית בנדיבות על תפוחי האדמה ומפזרים עליהם מלח גס.
  6. מכניסים לתנור שחומם מראש ל־180 מעלות טורבו לחצי שעה או עד שהם משחימים ונהיים קריספיים.
  7. כשתפוחי האדמה מתקררים מעט, מפרקים אותם עם הידיים לחתיכות גדולות.
  8. מערבבים את כל חומרי הסלט.
  9. מערבבים היטב את חומרי הרוטב ומוזגים על הסלט סמוך להגשה.
  10. טועמים ומוסיפים מלח ולימון לפי הטעם.