מרכיבים
לתפוחי אדמה
8־10 תפוחי אדמה בינוניים, צהובים
שמן זית
הכי מעניין
מלח גס
לסלט
1 כוס גרגירי חומוס מבושלים (מקופסת שימורים)
2 מלפפונים חתוכים לחצאי פרוסות
1 סלסילת נבטים קצוצים גס
1 בצל סגול קטן פרוס דק־דק
1 פלפל אדום חתוך לקוביות
150 גרם (קופסה) אוכמניות טריות
חופן נדיב של שמיר קצוץ
לרוטב
2 כפיות גדושות מיונז
מיץ מחצי לימון עסיסי
1 כף שמן זית
¼ כפית מלח
¼ כפית פלפל שחור
1 שן שום כתושה
1 כף מייפל
אופן ההכנה
- מכניסים את תפוחי האדמה למיקרוגל בשקית ניילון קשורה או בקערה מכוסה ל־14 דקות.
- נועצים מזלג ובודקים אם הם התרככו, אם המזלג לא ננעץ בקלות מחזירים למיקרוגל לעוד 3 דקות. תפוחי האדמה לא צריכים להיות יותר מדי רכים כי הם עוברים עוד אפייה.
- מוציאים מהמיקרוגל, פותחים את השקית בזהירות ונותנים להם קצת להצטנן.
- מעבירים את תפוחי האדמה לתבנית עם נייר אפייה ונותנים לכל אחד ״בוקס״ עם היד עד שהוא נמעך קלות (אפשר גם למעוך בעזרת תחתית של כוס).
- מזלפים שמן זית בנדיבות על תפוחי האדמה ומפזרים עליהם מלח גס.
- מכניסים לתנור שחומם מראש ל־180 מעלות טורבו לחצי שעה או עד שהם משחימים ונהיים קריספיים.
- כשתפוחי האדמה מתקררים מעט, מפרקים אותם עם הידיים לחתיכות גדולות.
- מערבבים את כל חומרי הסלט.
- מערבבים היטב את חומרי הרוטב ומוזגים על הסלט סמוך להגשה.
- טועמים ומוסיפים מלח ולימון לפי הטעם.