מרכיבים
2 בטטות
שמן זית
מלח ופלפל
הכי מעניין
1 ראש חסה חתוך דק
1 בצל סגול קטן פרוס דק־דק
חופן עלי בזיליקום קצוצים
½ צרור פטרוזיליה קצוצה
½ כוס גרגירי רימון (או יותר)
½ כוס פקאנים קלויים קלות על מחבת ללא שמן
לרוטב:
3 כפות שמן זית
מיץ מחצי לימון עסיסי
1 שן שום כתושה
1 כפית חרדל
1 כפית דבש
¼ כפית מלח
¼ כפית פלפל שחור
אופן ההכנה
- מקלפים את הבטטות וחותכים לקוביות בינוניות.
- שמים בקערה, מזלפים שמן זית ובוזקים מלח ופלפל ומערבבים.
- מעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפייה.
- אופים 20־30 דקות על 190 מעלות, עד שהבטטות רכות ומתחילות להשחים. מצננים.
- מערבבים את כל חומרי הסלט.
- מערבבים היטב את חומרי הרוטב ומוזגים על הסלט סמוך להגשה.
- טועמים ומוסיפים מלח ולימון לפי הטעם.