מתכון לסלט חסה עם בטטה צלויה ורימונים

סלט חסה הוא סלט חובה, בחג רק כדאי לתת לו טוויסט מיוחד

סלט חסה עם בטטה צלויה ורימונים. | אפרת ליכטנשטט

סלט חסה עם בטטה צלויה ורימונים. | צילום: אפרת ליכטנשטט

תוכן השמע עדיין בהכנה...

מרכיבים

2 בטטות

שמן זית

מלח ופלפל

הכי מעניין

1 ראש חסה חתוך דק

1 בצל סגול קטן פרוס דק־דק

חופן עלי בזיליקום קצוצים

½ צרור פטרוזיליה קצוצה

½ כוס גרגירי רימון (או יותר)

½ כוס פקאנים קלויים קלות על מחבת ללא שמן

לרוטב:

3 כפות שמן זית

מיץ מחצי לימון עסיסי

1 שן שום כתושה

1 כפית חרדל

1 כפית דבש

¼ כפית מלח

¼ כפית פלפל שחור

אופן ההכנה

  1. מקלפים את הבטטות וחותכים לקוביות בינוניות.
  2. שמים בקערה, מזלפים שמן זית ובוזקים מלח ופלפל ומערבבים.
  3. מעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפייה.
  4. אופים 20־30 דקות על 190 מעלות, עד שהבטטות רכות ומתחילות להשחים. מצננים.
  5. מערבבים את כל חומרי הסלט.
  6. מערבבים היטב את חומרי הרוטב ומוזגים על הסלט סמוך להגשה.
  7. טועמים ומוסיפים מלח ולימון לפי הטעם.

י' באלול ה׳תשפ"ה03.09.2025 | 18:35

עודכן ב