מתכון למרק פטריות וערמונים

אני אוהבת להכין את המרקים האלה בכל חורף, ואוהבת במיוחד להגיש אותם לשולחן, לאסוף את המשפחה מסביב ולנצור רגע קסום, חוויה של בית ומשפחה, באווירה ובאנרגיות החורפיות שהופכות כל קערה לנחמה אמיתית.

מרק פטריות וערמונים. | אלינור רחמים

מרק פטריות וערמונים. | צילום: אלינור רחמים

תוכן השמע עדיין בהכנה...

3 כפות שמן

2 סלסילות פטריות שמפניון טריות קצוצות

1 סלסילת פטריות יער טריות קצוצות

הכי מעניין

2 תפוחי אדמה חתוכים לקוביות

2 בצלים קצוצים

6 שיני שום קצוצות

25 גרם פטריות מיובשות (יער/שיטאקי/שמפיניון. בעיקר בשביל הארומה)

6 גבעולי תימין טרי

מלח ופלפל

¼ כפית אגוז מוסקט

1 כוס חלב קוקוס

2 חבילות ערמונים בוואקום

אופן ההכנה

  1. בסיר עמוק המתאים למרק מחממים 3 כפות שמן ומוסיפים את הירקות הקצוצים, ולאחר בישול קצר מוסיפים את הפטריות המיובשות והתימין.
  2. מוסיפים מים עד לגובה ¾ הסיר, מביאים לרתיחה, ומבשלים על אש בינונית במשך 30 דקות.
  3. לאחר 30 דקות טוחנים בעזרת בלנדר מוט, רק עד לקבלת מרקם לא חלק מדי.
  4. מתבלים במלח, פלפל ואגוז מוסקט ומוסיפים חלב קוקוס.
  5. מגרדים את הערמונים בצד הגס של המגרדת, מוסיפים לסיר ומבשלים 5 דקות נוספות.