3 כפות שמן
2 סלסילות פטריות שמפניון טריות קצוצות
1 סלסילת פטריות יער טריות קצוצות
הכי מעניין
2 תפוחי אדמה חתוכים לקוביות
2 בצלים קצוצים
6 שיני שום קצוצות
25 גרם פטריות מיובשות (יער/שיטאקי/שמפיניון. בעיקר בשביל הארומה)
6 גבעולי תימין טרי
מלח ופלפל
¼ כפית אגוז מוסקט
1 כוס חלב קוקוס
2 חבילות ערמונים בוואקום
אופן ההכנה
- בסיר עמוק המתאים למרק מחממים 3 כפות שמן ומוסיפים את הירקות הקצוצים, ולאחר בישול קצר מוסיפים את הפטריות המיובשות והתימין.
- מוסיפים מים עד לגובה ¾ הסיר, מביאים לרתיחה, ומבשלים על אש בינונית במשך 30 דקות.
- לאחר 30 דקות טוחנים בעזרת בלנדר מוט, רק עד לקבלת מרקם לא חלק מדי.
- מתבלים במלח, פלפל ואגוז מוסקט ומוסיפים חלב קוקוס.
- מגרדים את הערמונים בצד הגס של המגרדת, מוסיפים לסיר ומבשלים 5 דקות נוספות.