מסייר – חמוצים מהירים בנוסח טריפולטאי

יש משהו בירק הצנוע הזה שמצליח לעשות טוב כמעט לכולם. הנה מתכון שיעזרו לכם להוציא את המקסימום מהכרוב

מסייר - חמוצים מהירים טריפולטאי. | עֹז תלם

מסייר - חמוצים מהירים טריפולטאי. | צילום: עֹז תלם

תוכן השמע עדיין בהכנה...

חמוצים שרק משתבחים מיום ליום

מרכיבים

4 גזרים בגודל בינוני/קטן

הכי מעניין

1 כרוב קטן (לבן או סגול), קלוף

4 פלפלים מאורכים (2 צהובים ושני אדומים)

1 קולורבי גדול, קלוף

1 שומר בגודל בינוני

לתיבול:

מיץ סחוט טרי מ־1-2 לימונים (לפי הטעם)

2 כפות חומץ כלשהו (אני שמתי חומץ תפוחים)

1 כפית סוכר לבן או חום

1-3 כפיות מלח דק

2 כפות שמן זית

אופן הכנה

  1. חותכים את הירקות לפרוסות או חתיכות בעובי ½ ס"מ בערך.
  2. מעבירים לקערה גדולה.
  3. מוסיפים את מיץ הלימון, החומץ, הסוכר, שמן הזית והמלח, ומערבבים היטב.
  4. טועמים ומוסיפים עוד מחומרי התיבול לפי הטעם – אם אתם אוהבים יותר חמוץ, שימו עוד מיץ לימון או חומץ, ואם חמוץ לכם מדי תוסיפו סוכר.
  5. משרים כשעה בקערה (אפשר לכסות אותה במגבת מטבח או קערה נוספת) ואז מעבירים לקופסאות ומוציאים בכל פעם שאוכלים משהו.

* נשמר בקירור שבוע או יותר (תלוי בעוצמת המקרר שלכם).

2 קופסאות של 2 ליטר | ללא גלוטן | טבעוני | 15-20 דקות עבודה, מינימום שעה השריה (ומומלץ למשך הלילה)