חמוצים שרק משתבחים מיום ליום
מרכיבים
4 גזרים בגודל בינוני/קטן
הכי מעניין
1 כרוב קטן (לבן או סגול), קלוף
4 פלפלים מאורכים (2 צהובים ושני אדומים)
1 קולורבי גדול, קלוף
1 שומר בגודל בינוני
לתיבול:
מיץ סחוט טרי מ־1-2 לימונים (לפי הטעם)
2 כפות חומץ כלשהו (אני שמתי חומץ תפוחים)
1 כפית סוכר לבן או חום
1-3 כפיות מלח דק
2 כפות שמן זית
אופן הכנה
- חותכים את הירקות לפרוסות או חתיכות בעובי ½ ס"מ בערך.
- מעבירים לקערה גדולה.
- מוסיפים את מיץ הלימון, החומץ, הסוכר, שמן הזית והמלח, ומערבבים היטב.
- טועמים ומוסיפים עוד מחומרי התיבול לפי הטעם – אם אתם אוהבים יותר חמוץ, שימו עוד מיץ לימון או חומץ, ואם חמוץ לכם מדי תוסיפו סוכר.
- משרים כשעה בקערה (אפשר לכסות אותה במגבת מטבח או קערה נוספת) ואז מעבירים לקופסאות ומוציאים בכל פעם שאוכלים משהו.
* נשמר בקירור שבוע או יותר (תלוי בעוצמת המקרר שלכם).
2 קופסאות של 2 ליטר | ללא גלוטן | טבעוני | 15-20 דקות עבודה, מינימום שעה השריה (ומומלץ למשך הלילה)