חצילים קלויים בסלסה

מתכון לחצילים קלויים בסלסה

חצילים קלויים בסלסה וסלט פלפלים קלויים. | אפרת ליכטנשטט

חצילים קלויים בסלסה וסלט פלפלים קלויים. | צילום: אפרת ליכטנשטט

תוכן השמע עדיין בהכנה...

החצילים הפרוסים עבה הם סוד הקסם של הסלט הזה. לעולם לא תטגנו יותר חצילים, אחרי שתכינו אותו. אתם חייבים להכין את הסלט הזה.

מרכיבים

3 חצילים קשים וארוכים שמן זית להברשה

לסלסה

הכי מעניין

חופן קורנישונים (מלפפונים חמוצים קטנטנים) קצוצים לקוביות קטנטנות

צרור פטרוזיליה קצוצה דק־דק

1 פלפל צ׳ילי אדום נקי מגרעינים וקצוץ דק

2 שיני שום קצוצות/כתושות

50 מ״ל חומץ יין אדום

מלח לפי הטעם

פלפל שחור גרוס לפי הטעם

200 מ״ל שמן זית מעולה

אופן ההכנה

1. מחממים תנור ל־200 מעלות ומרפדים שתי תבניות בנייר אפייה.

2. פורסים את החצילים לטבעות בעובי של 2 ס״מ ומניחים על התבניות.

3. מברישים אותן בשמן זית משני הצדדים וצולים בתנור כ־20 דקות עד להשחמה מלאה של הצד העליון. מצננים.

4. מערבבים את מרכיבי הסלסה יחד ומוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם.

5. משאירים בצד כחצי שעה לספיגת הטעמים. לאחר חצי שעה מערבבים שוב. מסדרים את החצילים על צלחת הגשה ומפזרים את הסלסה מעליהם בצורה אחידה.