העוגה המושחתת ליד הקפה

עוגה בחושה עם קפה, חלבה ופקאנים, עם קראמבל פקאן פריך מעל – מכינים בקערה אחת ומגישים לאורחים (או לעצמכם ביום גשום)

העוגה המושחתת ליד הקפה | אפרת ליכטנטשטט

העוגה המושחתת ליד הקפה | צילום: אפרת ליכטנטשטט

תוכן השמע עדיין בהכנה...

העוגה הזאת טעימה ועשירה כל כך, שרצוי להכין אותה רק כשיש לכם אורחים. השילוב של קפה, חלבה ופקאנים הוא מושחת מהיסוד, והטעמים משלימים זה את זה ומתמזגים באופן מושלם. זוהי עוגה בחושה שמכינים במהירות בקערה אחת, ויש גם קראמבל שמוסיף עוד שלוש דקות עבודה, אבל לא כדאי לוותר עליו. הפירורים העשירים בניחוח הפקאן שנקלה בחום התנור מעלים את העוגה לרמה אחרת. זוהי העוגה שאתם רוצים ליד כוס הקפה בבוקר, ובמיוחד כשסגרירי ומטפטף בחוץ. את המתכון לעוגה הזאת למדתי מחברתי הקונדיטורית נטלי לוין, שהיא הקו החם שלי בענייני אפייה.

חומרים לקראמבל פקאן:
65 גרם (כ־6 כפות) סוכר
50 גרם (כ־5 כפות) קמח
65 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות (לגרסה פרווה אפשר להשתמש ב־4 כפות שמן קוקוס בטמפרטורת החדר)
40 גרם (כחצי כוס) פקאנים קלופים טבעיים וקצוצים דק

הכנת הקראמבל:
מניחים את כל חומרי הקראמבל במעבד מזון ומעבדים בפולסים קצרים עד שהתערובת אחידה ופירורית.
אפשר גם להכין את הקראמבל ללא מעבד מזון: שמים את כל החומרים בקערה ומערבבים עם קצות האצבעות עד שהכול מתאחד. חשוב לא ללוש את התערובת, כדי שתישאר פירורית.

הכי מעניין

העוגה המושחתת ליד הקפה | אפרת ליכטנשטט

העוגה המושחתת ליד הקפה | צילום: אפרת ליכטנשטט

חומרים לעוגה:
60 מ"ל (¼ כוס) חלב רגיל או חלב סויה/שקדים/קוקוס
2 ביצים
200 גרם (1 כוס) סוכר
100 מ"ל (½ כוס) שמן
קורט מלח
1 כף נס קפה + 3 כפות מים
175 גרם (¼1 כוסות) קמח לבן
½1 כפיות אבקת אפייה
100 גרם חלבה מסולסלת או חלבה רגילה מפוררת היטב
100 גרם (כוס גדושה) פקאנים קצוצים

הכנת העוגה:
1. מחממים תנור ל־170 מעלות ומשמנים תבנית אינגליש קייק או תבנית עגולה בקוטר 22 ס"מ. 
2. בקערה גדולה טורפים חלב, ביצים, סוכר, שמן, מלח וקפה לתערובת אחידה. 
3. מנפים פנימה את הקמח ואבקת האפייה ומקפלים כמעט עד שהתערובת אחידה. 
4. מוסיפים את הפקאנים הקצוצים ואת החלבה ומקפלים עד שהם נטמעים באחידות בתערובת.
5. מעבירים את הבלילה לתבנית ומפזרים את הקראמבל באופן אחיד על פני העוגה.
6. אופים במשך כ־35־40 דקות, או עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא עם פירורים לחים.
7. מצננים לחלוטין ומגישים.

קינוחים נוספים שבטוח תאהבו

ג' בטבת ה׳תשפ"ו23.12.2025 | 09:46

עודכן ב