העוגיות היפות האלה נראות כמו קונדיטוריה

שבשבות פריכות במילוי קוקוס עדין, עם בצק ריקוטה רך שקל לעבוד איתו

שבשבות במילוי קוקוס | אפרת ליכטנשטט

שבשבות במילוי קוקוס | צילום: אפרת ליכטנשטט

תוכן השמע עדיין בהכנה...

כשראיתי את העוגיות האלו בבלוג Pasta every day של חברתי שרון, ידעתי שיבוא יום ואכין אותן - פשוט כי הן כל כך יפות. כשראיתי את מרתה סטיוארט ממלאת שבשבות בקוקוס, הבנתי שהגיע הרגע ושילבתי בין המתכונים. מתכון הבצק של שרון הוא לא פחות מגאוני: שלושה מרכיבים שיוצרים בצק טעים ונוח לעבודה. מילוי הקוקוס עדין ומפתיע, ואם תרצו תוכלו למלא את השבשבות בריבה כמו במתכון המקורי.

מרכיבים:
לבצק
250 גרם קמח
250 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
250 גרם גבינת ריקוטה

למילוי
100 גרם גבינת שמנת בטמפרטורת החדר
3 כפות סוכר
1 כוס קוקוס טחון

הכי מעניין

להברשה
ביצה טרופה

אופן ההכנה:
1. שמים במעבד מזון קמח וחמאה ומעבדים בפולסים קצרים לתערובת פירורית.
2. מוסיפים את הריקוטה ומעבדים קצרות עד שהבצק מתאחד.
3. מעבירים את הבצק למשטח שעליו ניילון נצמד, משטחים לצורת דיסקית ועוטפים בניילון נצמד. מקררים כשעה.
4. מכינים את המילוי: שמים בקערה את הגבינה והסוכר, ובעזרת כף עץ מערבבים היטב עד שנוצר קרם חלק. מוסיפים את הקוקוס ומערבבים שוב.
5. מרכיבים את השבשבות: מניחים את הבצק הקר על משטח מקומח ומרדדים לריבוע גדול בעובי של כ־5 מ״מ (לא דק מאוד).
6. בעזרת גלגלת פיצה או סכין חדה חותכים לריבועים בגודל 8X8.
7. מניחים כדור קטן של המילוי במרכז כל ריבוע ויוצרים חתכים אלכסוניים בפינות, כמעט עד המילוי.
8. מקפלים פינה אחת מכל חתך לכיוון המילוי ומהדקים על המילוי.
9. מחממים תנור ל־180 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
10. מעבירים את השבשבות בעזרת תרווד לתבנית ואופים כ־15 דקות, או עד שהבצק זהוב ומשחים מעט.
11. מצננים לטמפרטורת החדר ומפזרים אבקת סוכר בנדיבות.

עוד מתכונים עם קוקוס

כ"ה בכסלו ה׳תשפ"ו15.12.2025 | 12:23

עודכן ב