מרכיבים
100 גרם שוקולד מריר חתוך לקוביות
375 מ"ל (מכל וחצי) שמנת מתוקה להקצפה 38% שומן, קרה מאוד
½ פחית (200 גרם) חלב מרוכז
הכי מעניין
¼ כוס קקאו איכותי
1 צנצנת קטנה של דובדבני אמרנה (230 גרם)
אופן ההכנה
1. מכינים תבנית אינגליש קייק באורך 30 ס"מ.
2. ממיסים את השוקולד: שמים במיקרו את השוקולד ומחממים בפולסים של 20 שניות עם ערבוב בין חימום לחימום (כדי שהשוקולד לא ישרף). כשהשוקולד נמס מצננים כמה דקות כדי שיהיה פושר אך לא חם.
3. מסננים את הדובדבנים מהסירופ (כמובן שומרים את הסירופ, זה הדבר הכי טעים בעולם).
4. במיקסר עם וו הקצפה מקציפים את השמנת לקצפת יציבה אך רכה (לא נוקשה מדי).
5. מוסיפים את השוקולד ואת החלב המרוכז וממשיכים לטרוף את הקצפת עד לאחידות.
6. מוסיפים את הקקאו דרך מסננת וטורפים לאחידות לקצפת יציבה.
7. מוסיפים את הדובדבנים (שומרים כמה לקישוט) מערבבים בתנועות קיפול גדולות.
8. מעבירים את התערובת לתבנית ומיישרים.
9. אם רוצים ציפוי שוקולדי ממיסים במיקרוגל עוד 50 גרם שוקולד חלב ומפזרים על הגלידה מלמעלה.
10. מקשטים גם בדובדבנים ששמרנו. מקפיאים 6־10 שעות לפני שמגישים. אחרי שהגלידה קופאת אפשר לכסות את התבנית בניילון.
11. הגלידה במיטבה בימים הראשונים ונשמרת כחודש במקפיא.
מגישים עם רוטב הדובדבנים ששמרנו בצנצנת.