מרכיבים (לתבנית בקוטר 22־24)
½1 כוסות קמח כוסמין לבן (או קמח רגיל)
1 כפית אבקת אפייה
הכי מעניין
½ כפית סודה לשתייה
¼ כפית מלח
½ כפית קינמון
50 גרם חמאה מומסת
1 כוס סוכר
2 ביצים
150 מ״ל יוגורט חלק
3־4 נקטרינות חתוכות לפרוסות (אני חתכתי לרבעים וכל רבע לשלוש)
100 גרם אוכמניות
אופן ההכנה
- מחממים תנור ל־180 מעלות טורבו.
- משמנים היטב את התבנית ואם רוצים לחלץ את העוגה מהתבנית מרפדים אותה גם בנייר אפייה; עיגול בתחתית ורצועה על הדפנות.
- בקערה בינונית מערבבים קמח, אבקת אפייה, סודה לשתייה, מלח וקינמון.
- בקערת מיקסר עם וו הקצפה שמים חמאה, סוכר וביצים וטורפים כשתי דקות לקרם חלק ואוורירי.
- מוסיפים את היוגורט ומערבבים למרקם אחיד. מוסיפים את תערובת הקמח וטורפים רק לכמה שניות.
- מורידים את הקערה מהמיקסר ומסיימים לערבב עם מרית בעדינות כדי לא להוציא את האוויר מהבלילה.
- מעבירים את הבלילה לתבנית, מסדרים עליה את פרוסות הנקטרינות וביניהן מפזרים את האוכמניות.
- אופים 35־40 דקות או עד שקיסם יוצא כמעט יבש עם מעט פירורים לחים.
- שומרים בטמפרטורת החדר יום אחד, ומעבר לכך שומרים בקירור.