עוגת נקטרינות ופירות יער

מתכון לעוגת נקטרינות ביתית וקלה להכנה, מושלמת לשבת בבוקר ליד הקפה, וניצול מעולה של פירות הקיץ הנפלאים. הכינו אותה מקמח כוסמין, איש מבני ביתכם לא ירגיש בהבדל ואתם תרגישו הרבה יותר טוב

עוגת נקטרינות ופירות יער. | אפרת ליכטנשטט

עוגת נקטרינות ופירות יער. | צילום: אפרת ליכטנשטט

תוכן השמע עדיין בהכנה...

מרכיבים (לתבנית בקוטר 22־24)

½1 כוסות קמח כוסמין לבן (או קמח רגיל)

1 כפית אבקת אפייה

הכי מעניין

½ כפית סודה לשתייה

¼ כפית מלח

½ כפית קינמון

50 גרם חמאה מומסת

1 כוס סוכר

2 ביצים

150 מ״ל יוגורט חלק

3־4 נקטרינות חתוכות לפרוסות (אני חתכתי לרבעים וכל רבע לשלוש)

100 גרם אוכמניות

אופן ההכנה

  1. מחממים תנור ל־180 מעלות טורבו.
  2. משמנים היטב את התבנית ואם רוצים לחלץ את העוגה מהתבנית מרפדים אותה גם בנייר אפייה; עיגול בתחתית ורצועה על הדפנות.
  3. בקערה בינונית מערבבים קמח, אבקת אפייה, סודה לשתייה, מלח וקינמון.
  4. בקערת מיקסר עם וו הקצפה שמים חמאה, סוכר וביצים וטורפים כשתי דקות לקרם חלק ואוורירי.
  5. מוסיפים את היוגורט ומערבבים למרקם אחיד. מוסיפים את תערובת הקמח וטורפים רק לכמה שניות.
  6. מורידים את הקערה מהמיקסר ומסיימים לערבב עם מרית בעדינות כדי לא להוציא את האוויר מהבלילה.
  7. מעבירים את הבלילה לתבנית, מסדרים עליה את פרוסות הנקטרינות וביניהן מפזרים את האוכמניות.
  8. אופים 35־40 דקות או עד שקיסם יוצא כמעט יבש עם מעט פירורים לחים.
  9. שומרים בטמפרטורת החדר יום אחד, ומעבר לכך שומרים בקירור.