עוגיות לימון ושוקולד לבן

חגיגי ולא מלכלך: קינוחים משוקולד לבן. הרומן של השוקולד הלבן עם האנושות הוא די קצר, אבל אצלנו בבית כבר תפס מקום מכובד. יש לכך הרבה מאוד סיבות והעיקרית - הוא מאוד טעים

עוגיות לימון ושוקולד לבן . | אפרת ליכטנשטט

עוגיות לימון ושוקולד לבן . | צילום: אפרת ליכטנשטט

תוכן השמע עדיין בהכנה...

עוגיות נפלאות ועדינות, לאוהבי עוגיות שוקולד צ׳יפס רכות במרכז ופריכות בצדדים. הלימון החמצמץ מאזן את המתיקות של העוגיות ומוסיף עניין וטעם נפלא.

מרכיבים (כ־30 עוגיות)
100 גרם חמאה חתוכה לקוביות
¾ כוס סוכר
1 ביצה
1 כפית תמצית וניל
2 כפות מיץ לימון סחוט טרי
גרידת לימון מ־2 לימונים
¾ כוס קמח רגיל
¾ כוס קמח כוסמין מלא
½ כפית אבקת אפייה
½ כפית סודה לשתייה
¼ כפית מלח
150 גרם שוקולד לבן קצוץ לקוביות/ שוקולד צ׳יפס לבן

אופן ההכנה
1. מחממים תנור ל־180 מעלות טורבו ומרפדים שתי תבניות תנור בניירות אפייה.
2. מנפים לקערה את הקמחים ומערבבים פנימה אבקת אפייה, סודה לשתייה ומלח.
3. בקערת מיקסר עם וו גיטרה שמים חמאה וסוכר ומערבלים כשלוש דקות עד שנוצרת תערובת קרמית, בהירה וחלקה, תוך כדי ניקוי הדפנות בעזרת מרית כדי שהכול יתערבב היטב.
4. מוסיפים את הווניל והביצים בזו אחר זו וממשיכים לערבל. מוסיפים מיץ לימון, גרידת לימון ואת תערובת הקמח ומערבלים כמה שניות, רק עד שהקמח ייטמע בבלילה. מוסיפים את השוקולד הקצוץ (אפשר לשמור קצת בצד לקישוט) ומערבבים רק עד שהתערובת אחידה.
5. בידיים רטובות יוצרים כדורים קטנים בקוטר 3־4 ס״מ ומניחים על התבנית במרווחים. אם רוצים לקשט, מניחים על כל עוגייה 2־3 קוביות שוקולד ששמרנו בצד.
6. מכניסים לתנור החם ואופים 9־11 דקות, עד שהעוגיות יציבות ומתחילות להזהיב מעט בקצוות, אבל עדיין בהירות. הימנעו מאפיית יתר כדי שלא תתקבלנה עוגיות יבשות (אפשר גם לאפות רק מספר עוגיות בסיבוב הראשון כדי לבחון את חום התנור ואת הזמן המדויק לאפייה).
7. מצננים את העוגיות על רשת צינון, ולאחר שהן מתקררות מעבירים אותן לקופסה אטומה.

הכי מעניין

טיפ:
1. אפשר להשתמש רק בקמח רגיל, רק שימו לב שתקבלו עוגיות יותר עגלגלות ופחות שטוחות
2. אם עוד אין לכם מגרדת של מיקרופליין, הוסיפו אותה לרשימת המתנות ליומולדת. בכל מה שקשור ללימונים, זוהי מגרדת מושלמת שמצליחה לגרד את השכבה העליונה של הפרי, ויוצרת גרידה דקה ועדינה