בראוניז חמאת בוטנים ללא גלוטן

מתכון לבראוניז חמאת בוטנים (לתבנית בגודל 22X22)

בראוניז חמאת בוטנים. | אפרת ליכטנשטט

בראוניז חמאת בוטנים. | צילום: אפרת ליכטנשטט

תוכן השמע עדיין בהכנה...

מרכיבים
לשכבת עוגיות חמאת בוטנים
200 גרם חמאת בוטנים (חלקה או עם שברים)
125 גרם סוכר לבן (½ כוס ועוד 2 כפות)
½ כפית מלח
1 ביצה L

לבראוניז
225 גרם שוקולד מריר, שבור לקוביות
85 גרם חמאה
150 גרם סוכר (¾ כוס)
20 מ"ל אספרסו מוכן (2 כפות)
2 ביצים L
10 גרם אבקת קקאו (כף אחת)
30 גרם קורנפלור או קמח תפוחי אדמה (3 כפות)
קורט מלח

לעיטור
2 כפות חמאת בוטנים חלקה
מטבעות שוקולד מריר
מלח מאלדון או מלח ים אטלנטי

הכי מעניין

עוגיות חמאת בוטנים

1. מחממים תנור ל־180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
2. מניחים בקערה את חמאת הבוטנים, הסוכר והמלח ומערבבים עם כף או עם לקקן.
3. מוסיפים את הביצה ומערבבים היטב, עד שהיא נטמעת בבלילה.
4. משטחים כ־¾ מהבלילה על תחתית התבנית ואופים כ־10 דקות, עד שהעוגה תופחת מעט ומזהיבה. מוציאים מהתנור.

בראוניז
1. מחממים תנור ל־180 מעלות. מניחים בקערה המתאימה למיקרוגל את השוקולד והחמאה וממיסים אותם.
2. מוסיפים לבלילת השוקולד את הסוכר וטורפים בעזרת מטרפה. מוסיפים את האספרסו בהדרגה וטורפים למרקם אחיד.
3. מוסיפים את הביצים בזו אחר זו וטורפים עד שהן נטמעות בבלילה.
4. מנפים לבלילה את אבקת הקקאו, הקורנפלור והמלח וטורפים כחצי דקה לפחות, עד שמתקבלת תערובת חלקה ומבריקה.
5. משטחים את בלילת הבראוניז מעל לבצק העוגיות האפוי שבתבנית. יוצרים משארית תערובת העוגיות כדורים קטנים ומניחים מעל לשכבת הבראוניז.
6. מעבירים את חמאת הבוטנים לשקית זילוף קטנה או לשקית סנדוויץ' ומזלפים בצורה חופשית מעל לבראוניז.
7. מעטרים במטבעות שוקולד ומפזרים מעט מלח מאלדון או מלח ים אטלנטי.
8. אופים את הבראוניז כ־20־25 דקות, עד שהם מתייצבים בשוליים אך רק מעט במרכז.
9. מוציאים מהתנור ומצננים.
מעבירים את הבראוניז למקרר לצינון מוחלט, לפחות כארבע שעות.
10. פורסים את העוגה לריבועים כשהבראוניז קרים לחלוטין, ושומרים בקופסה אטומה במקרר עד לשבוע

עוד קינוחים ללא גלוטן