מעדן גבינה, תפוז ועלי שוקולד
של ליאורה קרן, מתוך הספר "במנות קטנות"

מעדן גבינה תפוז ועלי שוקולד יחסי ציבור
לקרם:
40 כפות גבינה לבנה 5 אחוז או 9 אחוז או יוגורט כבשים
20 כפיות תרכיז תפוזים קפוא, מופשר
קליפת תפוז מגוררת או תלתלי קליפת תפוז
לעלים:
10 עלי ורדים טריים
100 גרם שוקולד מריר
10 כוסות קטנות לליקר (גובה 6-7 ס"מ, קוטר 6 ס"מ)
ההכנה:
1. ממיסים את השוקולד כ-40 שניות במיקרו, מערבבים בכף עץ ומורחים בעזרת מכחול את צידו האחורי של כל עלה.
2. מניחים בזהירות על רשת או על צלחת ומכניסים למקפיא לשעה.
3. מוציאים מהמקפיא ומקלפים בזהירות את העלה הירוק מעל השוקולד. שומרים במקרר עד להגשה.
4. בכלי קטן, מערבבים 20 כפיות גבינה לבנה עם עשר כפיות תרכיז תפוזים.
5. שמים כפית מהקרם בכל כוס, על השכבה הזו שמים כפית גבינה לבנה, עליה מטפטפים כפית תרכיז תפוזים, מפזרים קליפת תפוז מגוררת ושוב שכבת גבינה, תרכיז תפוזים וקליפת תפוז.
6. מוציאים את עלי השוקולד מהמקרר, מקשטים את הכוסות ומגישים.