כריך דג גבינה
של ליאורה קרן מתוך הספר "במנות קטנות"

סנדוויץ' דג גבינה מתוך הספר
3/4 ק"ג פילה דג ללא עור (לברק, קוד או נסיכת הנילוס)
100 גרם גבינה צהובה פרוסה או 3 פרוסות גבינת טוסטי (כל פרוסה מחולקת ל – 4 ריבועים)
4 כפיות חרדל דיז'ון
2 ביצים שלמות טרופות
1/2 כוס פירורי לחם פיקנטיים מעורבבים עם חצי כוס שקדים טחונים דק
1 כוס קמח לקימוח הפרוסות
שמן זית לטיגון עמוק
לרוטב:
1 גביע שמנת חמוצה
2 כפות מיונז
1 כפית ממרח ווסבי
מלח לפי הטעם
ההכנה:
1. חותכים את פילה הדג לריבועים של 4X4 ס"מ.
2. מורחים כל פרוסה במעט חרדל.
3. שמים פרוסת גבינה בין כל שתי פרוסות דג.
4. בשלוש קעריות נפרדות שמים קמח, ביצים טרופות ופירורי לחם. מקמחים ומנערים כל סנדביץ', אחר כך טובלים היטב מכל
הצדדים בביצה ועוברים לפירורי לחם.
5. ממלאים סיר בינוני בשמן זית עד למחצית גובהו. מחממים את השמן ומטגנים כל פעם שלושה סנדביצ'ים עד לקבלת צבע זהב. מספיגים על נייר מגבת.
6. מערבבים את כל חומרי הרוטב ומגישים בקערה נפרדת.