סגול כהה: סלט סלק עם אגסים צלויים ונתחי חזה עוף

סלט סלק אדום שנצלה אפוי בנייר כסף כשעה וחצי בתנור, ביחד עם אגסים צלויים, סלרי, רוקט ואגוזים ומעל כל זה, נתחי חזה עוף במרווה, ווינגרט מיסו. מתכון של מאיר אדוני

nrg מעריב | 20/10/2010 15:17 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר

חומרים לעוף:
1 חזה טבעוף שלם
1 כף שמן זית
1 שן שום
2 עלי מרווה
1 כף חרדל
1 כף דבש

לסלט:
2 סלק אדום צלוי בנייר כסף כשעה וחצי בתנור בחום בינוני גבוהה, מצונן וחתוך לטבעות
2 אגסים קלופים וחצויים
2 גבעולי סלרי קלופים בקולפן וחתוכים לרצועות ארוכות
1 צרור רוקט שטוף ומיובש
1/4 כוס אגוזים קלויים

לוינגרט:
1 כף מיסו
1 כף סילאן
1/2 כוס עלי בזיליקום
1 כף גינגר טרי קצוץ
1 כף בצל
1/2 כוס מיץ תפוזים טרי
2 כפות חומץ בן יין אדום
1/2 כוס שמן קנולה


אופן ההכנה:
להשרות ללילה את העוף בחומרי המשרה, למחרת לסנן מהנוזלים ולצרוב על מחבת טפלון באש נמוכה למשך מספר דקות מכל צד. לצנן בטמ"פ חדר ולפרוס לפרוסות רוחביות של 1/2 ס"מ.

לוינגרט:
לשים את כל החומרים מלבד השמן בבלנדר ולעבד במהירות גבוהה, להזליף
את השמן באיטיות לבלנדר עד לקבלת הומגניות של מרקם וטעמים, לשמור בקירור.

להגשה:
לחמם מחבת טפלון עם מעט שמן זית ולצרוב את האגסים כ-30 שניות מכל צד להזהבה. לערבב את חומרי הסלט עם הוינגרט, להוסיף מלח ופלפל ולהגיש מיד.


השף מאיר אדוני הוא היועץ הקולינרי של חברת טבעוף
צילום: יח''צ
סלט סלק ועוף. לתכנן לילה לפני צילום: יח''צ
כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

פייסבוק

פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים
vGemiusId=>/channel_leisure/food/ordering_new_2/ -->