פוקצ'ה מתקדמת: גרסת הקרפ לאופים הביתיים
פינוק מוצלח כזה לשבת מזמן לא היה. השף המוכשר אליאב גולדברג ממסעדת ג'ויה האיטלקית בהרצליה, עם מתכון לקרפ פוקצ'ה. בצק מהנה להכנה, התפחה, מילוי ואפייה. אתם תודו לנו
לבצק:
1 קילו קמח
2.5 כוסות מים
20 גרם שמרים (1 כף שמרים)
1 כף שמן זית
1 כפית מלח שטוחה
רכיבים למלית (כמות לקרפ אחד):
3 כפות שוקולד למריחה
3 כפות של גבינת ריקוטה 9%
אבקת סוכר
הכנה:
1. מערבבים את הרכיבים להכנת הבצק יחד בבלנדר: קמח, מים, שמרים, שמן זית, והמלח.
2. מתפיחים את הבצק עד שהוא מכפיל את נפחו בטמפ' החדר.
3. מחלקים את הבצק ל- 4 כדורים שווים.
4. מפזרים קמח על משטח העבודה, מרדדים כל כדור עם מערוך לכחצי סנטימטר
עובי. בכל כדור שמים 3 כפות של שוקולד למריחה ושלוש כפות של גבינת ריקוטה ומורחים שהטעמים יתערבבו.
5. מקפלים כל בצק לחצי ירח, בוזקים מעל אבקת סוכר בנדיבות ומכניסים לתנור ל-7-10 דקות בחום של 250 מעלות. מוצאים כשהקרפ מקבל מעט גוון זהוב.
מתכון של השף אליאב גולדנברג ממסעדת ג'ויה נובה בהרצליה.

קרפ פוקצ'ה. צילום שמחזק את האסליות של המנה
צילום: יח''צ