טופס מפורט ומנומק: הסדרה לח"כים בנושא מחיקת תגובות וחסימת משתמשים

במסגרת הסדרת הנושא, היוע"משית של הכנסת פרסמה מסמך ובו שלב ניסיוני שיחל במושב החורף למשך שנתיים, במהלכו כל ח"כ שיחסום או ימחק תגובה ברשתות יעביר דיווח לייעוץ המשפטי של הכנסת ויידע את המשתמש על הפעולה

וירוסים ועוקבים בטוויטר חד הם. | AFP

וירוסים ועוקבים בטוויטר חד הם. | צילום: AFP

תוכן השמע עדיין בהכנה...

במסמך שפרסמה היום (שני) היועצת המשפטית של הכנסת שגית אפיק בנושא הסדרת חסימות משתמשים ומחיקת תגובות על ידי חברי הכנסת ברשתות החברתיות, הוחלט על שלב ניסיוני בנושא מתחילת מושב החורף של הכנסת בעוד כשלושה חודשים ובמשך שנתיים, כל חבר כנסת שיחסום או ימחק תגובה ברשתות יעביר דיווח לייעוץ המשפטי של הכנסת ולועדת האתיקה ויידע את המשתמש על המחיקה או החסימה. חברי הכנסת יצרכו למלא טופס עם הפרטים הבאים: שם המשתמש שתגובתו נמחקה או נחסם, תאריך המחיקה, סיבת המחיקה והאם המשתמש עודכן על החסימה ותגובתו. אחת ל־4 חודשים יוגשו דו"חות מצטברים לוועדת האתיקה, כולל ניתוחים משפטיים.

כרגע המסמך אינו מחיל איסורים או הוראות מחייבות בשלב זה, אך קובע מסגרת אתית נדרשת לתיעוד, שקיפות ובחינה פומבית של החסימות והמחיקות, כהכנה לגיבוש הסדרה קבועה.

אפליקציית אינסטגרם | Ioan Faur, Pixabay

אפליקציית אינסטגרם | צילום: Ioan Faur, Pixabay

ההנחיה של היועצת המשפטית של הכנסת הגיע בעקבות פניות של אזרחים ופסיקות משפטיות בנושא ובמטרה לקבוע נוהל מסודר בנושא.

הכי מעניין

לאורך השנים הוגשו עתירות לבג"ץ בנוגע לחסימות משתמשים ומחיקת תגובות ע"י נבחרי ציבור. היועצת המשפטית לכנסת מצטטת את פסק הדין מבית המשפט העליון מדצמבר 23 שם נקבע "כי לאור עקרונות המשפט, הציבור החלים על חשבונו של ראש העיר [...] לפיכך על ראש העירייה להסיר חסימתו של המערער בחשבונו" הנימוקים לכך התייחסו לסיווג חשבונו של נבחר ציבור ברשתות החברתיות בחשבון ציבורי או פרטי.

בדיון שחל על מחיקת תגובות או חסימת משתמש בחשבון ציבורי, עו''ד שגית אפיק מוסיפה כי כבר בזמנו, לאחר שהוגשה עתירה נוספת בנושא, היא העבירה את התייחסותה לבית המשפט ועורכת עבודת מטה בנושא כדי לגבש הנחייה לחברי הכנסת.

עוד כתבות בנושא

ג' באב ה׳תשפ"ה28.07.2025 | 12:08

עודכן ב