יום שלישי, יוני 10, 2025 | י״ד בסיון ה׳תשפ״ה
לארכיון NRG
מקור ראשון
  • חדשות
    • יומן
    • כלכלה
    • ספורט
  • דעות
  • מחסום Watch
  • יהדות
    • שבת
  • תרבות
    • מוצש
    • אוכל
  • בעולם
    • מדע וטכנולוגיה
  • מגזין
    • דיוקן
  • ראשונות
    • הורות ומשפחה
    • לומדות
    • מיניות וזוגיות
    • בריאות ופוריות
    • התפתחות אישית
  • ה
  • עוד קטגוריות
    • טוב לדעת
    • המומלצים
    • חינוך
    • מילה וגלגולה
    • אשנב לערב
    • מסכת/חולין
    • ציוצים מהמקור
מקור ראשון
  • חדשות
    • יומן
    • כלכלה
    • ספורט
  • דעות
  • מחסום Watch
  • יהדות
    • שבת
  • תרבות
    • מוצש
    • אוכל
  • בעולם
    • מדע וטכנולוגיה
  • מגזין
    • דיוקן
  • ראשונות
    • הורות ומשפחה
    • לומדות
    • מיניות וזוגיות
    • בריאות ופוריות
    • התפתחות אישית
  • ה
  • עוד קטגוריות
    • טוב לדעת
    • המומלצים
    • חינוך
    • מילה וגלגולה
    • אשנב לערב
    • מסכת/חולין
    • ציוצים מהמקור
מקור ראשון
ראשי ראשונות

קדירות מנחמות: מתכונים לתבשילי חורף מנצחים

קדירת בקר ושורשים, תבשיל עדשים ובורגול, עוף ותפוחי אדמה: אין כמו מנות ביתיות חמות וטעימות כדי להתנחם ביום חורף קר. חלי ממן, שפית רותם ניצן ושף גיל אבירם עם מתכונים שיגרמו לכם ללקק את האצבעות

מאת  דורית בן ארי
כ״ח בטבת ה׳תשפ״ה (28/01/2025 19:09)
קדירות מנחמות: מתכונים לתבשילי חורף מנצחים

קדירת בקר ושורשים באדיבות השף גיל אבירם. צילום: גיל אבירם

שתף בפייסבוקשתף בטוויטרשתף ב- Whatsappשתף בדוא"ל

החורף הוא יותר מסתם עונה. הוא משקף מצב רוח קולינרי שלם. ברגע שהטמפרטורות יורדות, המטבח הופך למקדש של נחמה, חום ואהבה: בשר רך ועסיסי שנפרד מהעצם, כתף בקר שמארחת בקדרה חומוס וגזר, תבשיל גולש שמפנה מקום לתפוחי אדמה נימוחים ועוד. אלו לא רק מנות, אלא סיפורים של זיכרונות של בית ושל מסורת, שהופכים תבשיל רגיל לאוכל מנחם עם נשמה.

פנינו לחלי ממן, מייסדת רשת תמיכה לאורח חיים בריא, לשפית רותם ניצן ולשף גיל אבירם וביקשנו שיעניקו לנו מתכונים שהם יותר מרשימת מצרכים ואופן ההכנה עבורם, כאלה שכל מרכיב או תבלין בתוכם מוסיף טעם וארומה משכרים ויוצרים חוויה משפחתית טעימה ומושלמת סביב השולחן. הם נעתרו בשמחה והציעו מתכונים שיתאימו לאירוח או סתם באמצע שבוע כשבא להתפנק.

 

חזה עוף עטוף באווז מעושן / באדיבות השפית רותם ניצן ל'סולתם'

מצרכים

קמח לקימוח

1/2 כפית מלח

1/4 כפית פלפל

4 עלי מרווה גדולים

2 חזות עוף, פרפרים, חצויים לרוחבם

4 חתיכות של חזה אווז פרוס, 300 גרם

מעט שמן זית

3/4 כוס יין לבן

1/3 כוס ציר עוף או ירקות

2 כפות חרדל דיז׳ון

2 כפות דבש

 

אופן ההכנה

-מצמידים עלה מרווה לכל נתח של חזה עוף, מניחים פרוסת חזה אווז לרוחב כל נתח, עוטפים סביבו, כמו טבעת, מהדקים היטב –חזה האווז יידבק בקלות לקצהו השני.

-מקמחים קלות את הנתחים.

-מחממים במחבת Non Stick, מעט שמן זית וצולים שני נתחים בכל פעם, 3 דקות מכל צד או עד להזהבה.

-חוזרים על הפעולה עם החזות הנותרים.

-מוציאים את החזות מהמחבת.

-מוסיפים למחבת החמה את היין וציר העוף, מבשלים את הנוזלים במשך כ-2 דקות.

-מוסיפים את החרדל, הדבש, מלח ופלפל ומערבבים לאחידות.

-מחזירים את החזות מעל הרוטב ומעבירים לתנור ל-180 מעלות 20-25 דק׳. 

חזה עוף עטוף באווז מעושן ומרווה באדיבות השפית רותם ניצן. צילום: גיל אבירם

קדירת בקר ושורשים / באדיבות השף גיל אבירם ל'סולתם'

 

מצרכים

1 ק"ג בשר בקר חתוך לקוביות של 3 על 3 (מספר 8 או אווזית)

חבילה של בצלי פנינה חצויים

2 גזרים חתוכים גס

1 כרישה גדולה חתוכה גס

3 גבעולי סלרי חתוכים גס

2 כפות רסק עגבניות

מלח ופלפל גרוס

3 עלי דפנה ו-10 יחידות גרגרי פלפל אנגלי

צרור טימין

2 בקבוקי יין אדום איכותי

מעט קמח

ציר בקר או ציר עוף

 

אופן ההכנה

-בקערה שמים את הבשר, מתבלים בפלפל גרוס בנדיבות ומכסים ביין מבקבוק אחד ומשרים במקרר לילה שלם.

-יום למחרת מסננים את היין וזורקים לפח.

-לסיר גדול, יוצקים שמן, מקמחים קלות את הבשר ומטגנים 3-4 דקות עד שמשחים מכל הצדדים ומוציאים החוצה.

-לאותו שמן מוסיפים את הירקות, מטגנים 5-7 דקות, מוסיפים את רסק העגבניות ומטגנים עוד 3 דקות.

-מוסיפים את הבשר, יוצקים את בקבוק היין השני, מוסיפים ציר בקר או עוף לכדי כיסוי, מתבלים במלח ופלפל, עלי דפנה ופלפל אנגלי וצרור טימין ומביאים לרתיחה.

-מסירים את הקצף מכסים ומכניסים לתנור שחומם ל- 180 מעלות למשך 3 שעות.

קדירת בקר ושורשים באדיבות השף גיל אבירם. צילום: גיל אבירם

 שוק אוסובוקו טלה / באדיבות השפית רותם ניצן ל'סולתם'

 

מצרכים

5 יחידות אוסובוקו טלה

15 שיני שום

מלח

פלפל שחור גרוס

שמן זית

2 בצלים חתוכים גס

2 גזרים חתוכים גס

שורש סלרי פרוס בעובי 1 ס"מ

2 ענפי מרווה

2 כפות דבש

2 כפות רוטב סויה

חצי בקבוק יין אדום

4 עלי דפנה

1 פלפל צ'ילי יבש

 

אופן ההכנה

-מכניסים 3 שיני שום לכל נתח אוסובוקו ומתבלים במלח ופלפל.

-מחממים שמן זית בסיר על אש גדולה וצורבים את נתחי האוסובוקו מכל הצדדים.

-מחממים שמן זית בסיר נפרד רחב, מוסיפים את הירקות ומשחימים מעט עד שמתחילים להתרכך.

-מוסיפים מרווה, דבש וסויה ומבשלים 4 דק׳.

-מוסיפים את הבשר והיין ומצמצמים את הנוזלים למחצית הכמות.

-מוסיפים פלפל, עלי דפנה, פלפל צ'ילי יבש. מכסים במים בדיוק עד כיסוי האוסבוקו ולא יותר,

-מרתיחים, מקטינים את האש וסוגרים היטב.

-מבשלים כ־3 שעות עד שהבשר רך ונימוח.

שוק אוסובוקו טלה באדיבות השפית רותם ניצן. צילום: גל בן זאב

קדירת עוף ותפוחי אדמה / באדיבות חלי ממן

 

מצרכים

חצי ק"ג חזה עוף או הודו חתוך לרצועות דקות

3 תפוחי אדמה בינוניים חתוכים לקוביות קטנות

1בצל בינוני חתוך לקוביות

כף שמן זית

כוס וחצי מים פושרים

תבלין גריל (או פפריקה אדומה+רוזמרין יבש קצוץ+כורכום+שום כתוש(

מלח ופלפל שחור

 

אופן ההכנה

-מחממים את השמן במחבת, מוסיפים את הבצל ומאדים עד שישחים קלות.

-מוסיפים את רצועות העוף ומקפיצים עד שילבינו.

-מתבלים בתבלין גריל, מלח ופלפל שחור, מוסיפים את קוביות תפוחי האדמה ומערבבים בעדינות.

-מוסיפים את המים ומביאים לרתיחה, מבשלים עד לריכוך.

-מכסים ומניחים ל 10 דקות לספיגת טעמים .

קדירת עוף ותפוחי אדמה. באדיבות חלי ממן. צילום: יחצ

תבשיל עדשים ובורגול / באדיבות חלי ממן

 

מצרכים

1/3 כוס בורגול עבה

בצל בגודל קטן, קצוץ דק

קישוא בגודל בינוני, חתוך לקוביות קטנות

גמבה בגודל קטן, חתוכה לקוביות קטנות

כפית שמן זית

כוס עדשים ירוקות

מלח, פלפל, כמון

2 כוסות מים רותחים

 

אופן ההכנה

-בוררים את העדשים ושוטפים היטב, משרים במים לפחות 3 שעות.

-מטגנים את הבצל בשמן עד להזהבה, מוסיפים את שאר הרכיבים מלבד המלח.

-מוסיפים 2 כוסות מים רותחים ומביאים לרתיחה.  מנמיכים את האש, ומבשלים עם מכסה סגור 20 דקות.

-מוסיפים את המלח ומערבבים בעדינות (אם לא כל המים נספגו – מבשלים עוד 5 דקות).

-מכבים את האש, ומשאירים את הסיר סגור ל-10 דקות לפחות.

תבשיל עדשים ובורגול חלי ממן. באדיבות חלי ממן. צילום: יחצ

 

תגיות: מרקים לחורףמתכונים לחורףראשונות

​עדיין לא מנויים על מקור ראשון? הצטרפו וקבלו חודש חינם במתנה

*המבצע למצטרפים חדשים בהתאם לתקנון המבצע



    הידיעה הקודמת

    הרמטכ"ל על גיוס חרדים: ללא סנקציות אפקטיביות, יהיה קשה לחולל שינוי

    הידיעה הבאה

    רוב מוחלט של הציבור הערבי: האחריות על הפשיעה במגזר מוטלת גם עלינו

    כתבות קשורות

    מהבוידעם ועד לחדר המשפחה: קווים לדמותו של הבית הישראלי

    מהבוידעם ועד לחדר המשפחה: קווים לדמותו של הבית הישראלי

    גליה היפש
    01-05-2025

    יום העצמאות ה-77 הוא זמן מצוין להציץ פנימה – לא רק לתוך ההיסטוריה והזהות הישראלית, אלא גם לתוך החללים הכי...

    אופנה פטריוטית: מיזמים ישראליים שמלבישים עלינו תקווה

    אופנה פטריוטית: מיזמים ישראליים שמלבישים עלינו תקווה

    נעמה רוזן-קרייף
    01-05-2025

    חולצות רקומות, תכשיטי הנצחה וטי-שירטים על יישובי העוטף שהכנסותיהם מועברות כתרומה למרכזי חוסן – מותגים ומעצבים ישראליים מוכיחים שגם אופנה...

    מערכת התראות להשקעות בבורסה בצורה נכונה

    החלטה ומודעות: איך משיגים עצמאות כלכלית?

    דורית בן ארי
    01-05-2025

    עצמאות היא חירות, אבל כדי להשיג עצמאות כלכלית חשוב שנדע לאן הכסף שלנו הולך. מספר החלטות קטנות ופשוטות שיכולות לחסוך...

    הידיעה הבאה
    צילום: יוסי אלוני

    רוב מוחלט של הציבור הערבי: האחריות על הפשיעה במגזר מוטלת גם עלינו

    כתבות אחרונות באתר

    דיון מרתוני וצו מניעה: מאמצים בממשלה לעצור את שביתת המורים

    דיון מרתוני וצו מניעה: מאמצים בממשלה לעצור את שביתת המורים

    03/05/2025
    הלחימה בעזה מתרחבת: עשרות אלפי צווי מילואים יישלחו הערב

    הלחימה בעזה מתרחבת: עשרות אלפי צווי מילואים יישלחו הערב

    03/05/2025
    חיל האוויר תקף בסוריה, יירוט טיל שלישי ביממה מתימן

    חיל האוויר תקף בסוריה, יירוט טיל שלישי ביממה מתימן

    03/05/2025
    מקור ראשון

    מקור ראשון – חושבים אחרת

    "מקור ראשון" הוא כלי תקשורת שחושב אחרת, לאנשים שחושבים אחרת. האתר מציג תוכן איכותי, אחראי ואינטלקטואלי השומר על כתיבה ערכית ונקיה שמתרחקת מעיתונות "צהובה" ופופוליסטית.

    עקבו אחרינו

    קטגוריות

    • חדשות
    • דעות
    • בעולם
    • יהדות
    • כלכלה
    • תרבות
    • מוצש
    • מגזין
    • טוב לדעת
    • לוח
    • המומלצים

    תגיות פופולריות

    איראן ארה"ב ביקורת בנימין נתניהו חיזבאללה חמאס חרבות ברזל טרור יהודה ושומרון מוסף שבת נגיף הקורונה ספרות פוליטי צבא וביטחון צה"ל

    קבלו את העיתון לחודש במתנה

    *המבצע למצטרפים חדשים בהתאם לתקנון המבצע



      כל הזכויות שמורות ל"מקור ראשון" 2021 ©

      Hosted by sPD

      • אודות
      • צרו קשר
      • פרסמו אצלנו
      • תנאי שימוש
      • מדיניות פרטיות
      • לוח
      • ארכיון nrg
      • הצהרת נגישות
      • ראשי
      • חדשות
        • יומן
        • כלכלה
        • ספורט
      • דעות
        • מחסום Watch
      • יהדות
        • שבת
      • תרבות
        • מוצש
        • אוכל
      • בעולם
        • מדע וטכנולוגיה
      • מגזין
        • דיוקן
      • ראשונות
        • הורות ומשפחה
        • לומדות
        • מיניות וזוגיות
        • בריאות ופוריות
        • התפתחות אישית
        • הסכתים
      • עוד קטגוריות
        • טוב לדעת
        • המומלצים
        • חינוך
        • מילה וגלגולה
        • אשנב לערב
        • מסכת/חולין
        • ציוצים מהמקור

      כל הזכויות שמורות ל"מקור ראשון" 2021 ©

      Hosted by sPD

      Welcome Back!

      Login to your account below

      Forgotten Password?

      Retrieve your password

      Please enter your username or email address to reset your password.

      Log In
      • ראשי
      • חדשות
        • יומן
        • כלכלה
        • ספורט
      • דעות
        • מחסום Watch
      • יהדות
        • שבת
      • תרבות
        • מוצש
        • אוכל
      • בעולם
        • מדע וטכנולוגיה
      • מגזין
        • דיוקן
      • ראשונות
        • הורות ומשפחה
        • לומדות
        • מיניות וזוגיות
        • בריאות ופוריות
        • התפתחות אישית
        • הסכתים
      • עוד קטגוריות
        • טוב לדעת
        • המומלצים
        • חינוך
        • מילה וגלגולה
        • אשנב לערב
        • מסכת/חולין
        • ציוצים מהמקור

      כל הזכויות שמורות ל"מקור ראשון" 2021 ©

      Hosted by sPD