ואטרושקה – גביניות רוסיות במילוי קוטג׳ וצימוקים

הצורה המיוחדת שבה יוצרים את צורת הכתר הממולא כל כך יפה וכיפית להכנה, שאין לי ספק שתיהנו מכל רגע.

ואטרושקה - גביניות רוסיות במילוי קוטג׳ וצימוקים. | אפרת ליכטנשטט

ואטרושקה - גביניות רוסיות במילוי קוטג׳ וצימוקים. | צילום: אפרת ליכטנשטט

תוכן השמע עדיין בהכנה...

גילוי נאות: תצטרכו לפנות חצי יום כדי להכין את המאפים האלה. גילוי נאות 2: זה יהיה שווה את זה. נתקלתי לראשונה במאפים האלו במהלך שיטוט תמים ברשת. הלחמניות סיקרנו אותי מהרגע הראשון, ותוך פחות מ־24 כבר התחלתי בהכנתן. הצורה המיוחדת שבה יוצרים את צורת הכתר הממולא כל כך יפה וכיפית להכנה, שאין לי ספק שתיהנו מכל רגע.

ואטרושקה - גביניות רוסיות במילוי קוטג׳ וצימוקים. | אפרת ליכטנשטט

ואטרושקה - גביניות רוסיות במילוי קוטג׳ וצימוקים. | צילום: אפרת ליכטנשטט

מרכיבים (15 יחידות)
לבצק
½3 כוסות (500 גרם) קמח
1 כף שמרים יבשים
¼ כוס סוכר
1 כפית קינמון
¼ כפית מלח
50 גרם חמאה מומסת
¼1 כוסות מים חמימים + 2 כפות לפי הצורך

למילוי
2 גביעי קוטג (500 גרם)
1 גביע שמנת חמוצה
1/3 כוס סוכר
1 כפית תמצית וניל איכותית
1 כפית קינמון
½ כוס צימוקים שהושרו במים רותחים 10 דקות, סוננו ונסחטו

הכי מעניין

לציפוי
ביצה טרופה להברשה
כוס עם מים

אופן ההכנה
1. בקערת מיקסר שמים קמח, קינמון, סוכר, שמרים ומערבבים היטב.
2. מוסיפים את החמאה והמים ומערבלים עם וו לישה.
3. מוסיפים את המלח ולשים לבצק אחיד כ8 דקות.
4. מעבירים את הבצק למשטח מקומח ולשים לצורת כדור. מניחים בקערה משומנת, מכסים בניילון או במגבת, ומתפיחים במקום חמים כשעה או עד שהבצק מכפיל את נפחו.
5. מכינים את המילוי: בקערה קטנה טורפים את כל חומרי המילוי לקרם חלק. אם רוצים להיפטר מגבשושי הקוטג׳ אפשר לטחון עם בלנדר ידני (לפני הוספת הצימוקים).

הרכבה
1. מכינים שתי תבניות תנור מרופדות בנייר אפייה. לאחר שהבצק תפח, מחלקים אותו ל־15 כדורים שווים, בקוטר של כ־6 ס״מ (אני משתמשת במשקל, ושוקלת כל כדור למשקל כ־60 גרם). חשוב כל הזמן לכסות את הבצק והכדורים בניילון או במגבת לחה כדי שלא יתייבשו.
2. מרדדים כל כדור לעיגול שטוח בקוטר 12־13 ס״מ. לאחר שכל הכדורים מרודדים (ומכוסים בניילון), קורצים כל עיגול בעזרת כוס חרסינה של סבתא שלכם, שהקוטר שלה קטן בסנטימטר מקוטר העיגול.
3. את הבצק שנותר מסביב מרימים בעדינות ומתחילים למתוח אותו בין שתי הידיים ללולאה ארוכה מאוד, שיכולה להקיף את העיגול יותר מ־3 פעמים. כשהלולאה ארוכה מלפפים אותה שלוש פעמים סביב עצמה כדי ליצור את דוגמת הסיבוב.
4. מרטיבים במעט מים את שולי העיגול ומניחים עליו את הקישוט שהכנו. מניחים את כל העיגול המקושט בתבנית ומכסים בניילון או במגבת. חוזרים על הפעולה עם כל הבצק.
5. לאחר שהתבנית הראשונה מלאה, מברישים את הבצק בביצה וממלאים כל עיגול במילוי המוכן.
6. אופים כ־15־18 דקות עד שהמאפה משחים והמילוי מתייצב.