לחמניות באו במילוי באק צ׳וי ופטריות

עלי הבאק צ׳וי טעימים במיוחד לאחר האידוי, ובתוספת פטריות וכרשה זהו תבשיל טעים וגדוש בטעמים ומרקמים

תוכן השמע עדיין בהכנה...

מילוי באק צ׳וי ופטריות. | אפרת ליכטנשטט

מילוי באק צ׳וי ופטריות. | צילום: אפרת ליכטנשטט

מרכיבים


3 ראשי באק צ׳וי מפורקים לעלים
1 סלסלת פטריות שמפניון קצוצות
20 גרם פטריות שיטאקי מיובשות
3 כפות שמן זית
1 כרשה קצוצה דק
2 כפות סויה
1 כף דבש
1 כף שמן שומשום

איך מכינים לחמניות באו

אוהבי הטופו יכולים להוסיף 100 גרם טופו קצוץ דק בשלב טיגון הפטריות

אופן ההכנה

חולטים את הבאק צ׳וי: ממלאים סיר גדול במים ומביאים לרתיחה. מכניסים את עלי הבאק צ׳וי לשתי דקות ומעבירים אותם בעזרת מלקחיים לקערה גדולה מלאה במים עם קרח, לעצירת הבישול.
בעזרת הידיים סוחטים את הבאק צ׳וי מנוזלים וקוצצים אותו דק.
משרים את פטריות השיטאקי בשתי כוסות מים רותחים כ־20 דקות. מוציאים אותן מהמים (שומרים את המים) סוחטים וקוצצים.
במחבת גדולה מטגנים כרשה כ־7 דקות עד להזהבה. מוסיפים את פטריות השמפיניון ומטגנים כ־5 דקות עד שהן מתרככות.
מוסיפים את הבאק צ׳וי הקצוץ ואת הפטריות ומטגנים כדקה.
מוסיפים סויה, דבש, שמן שומשום וכחצי כוס ממי ההשריה של הפטריות ומבשלים כ־10 דקות תוך כדי ערבוב עד שהנוזלים נעלמים.
מכבים את האש ומצננים. לפני ההגשה מסננים מנוזלים אם נשארו.

י"ז באלול ה׳תשפ"ה10.09.2025 | 11:25

עודכן ב