מרכיבים
½3 כוסות (500 גרם) קמח (לאמיצים: אפשר להחליף 1/3 מכמות הקמח בקמח כוסמין לבן)
1 כף שמרים יבשים
2 כפיות אבקת אפייה
הכי מעניין
½ כפית אבקת סודה לשתייה
2 כפיות מלח
¼ כוס (50 גרם) סוכר
2 כפות שמן רגיל
1/3 1 כוסות מים חמימים
אופן ההכנה
- שמים את כל החומרים היבשים בקערת מיקסר ומערבבים היטב.
- מפעילים את המיקסר עם וו לישה ומוסיפים את השמן והמים. בהתחלה שמים כוס מים ואת השליש הנוסף מוסיפים לפי הצורך. אם הבצק לא מתאחד לכדור, מוסיפים את כל המים ואפשר גם להוסיף עוד 2־3 כפות.
- לשים במיקסר כ־9 דקות לבצק גמיש וחלק.
- מוציאים את הבצק מהמיקסר ולשים לצורת כדור. מעבירים את הכדור לקערה משומנת, מכסים בשקית ניילון ומתפיחים כשעה במקום חמים.
- אחרי שעה לשים מעט את הבצק וחותכים אותו ל־20־22 חתיכות שוות (לקבלת לחמניות זהות בגודלן, מומלץ להשתמש במשקל כשכל חתיכה שוקלת בין 45־50 גרם).
- בעזרת כרית כף היד מגלגלים כל חתיכה על משטח העבודה לכדור ומעבירים את כל הכדורים לתבנית מרופדת בנייר אפייה, ברווחים. מכסים את הכדורים במגבת מטבח לחה ומתפיחים כחצי שעה נוספת.
- ליצירת לחמניות באו פתוחות (ולא עגולות) מרדדים את הכדור לאליפסה, מניחים חתיכת נייר אפייה על מחצית מהאליפסה ומקפלים לשניים (נייר האפייה מונע מהבצק להידבק ונוציא אותו רק לאחר האידוי).
- מניחים סלסילת אידוי מבמבוק מעל סיר עם מים רותחים ומניחים בזהירות את הלחמניות בתוך הסלסילה ברווחים (בסלסילה בקוטר 20 ס"מ ייכנסו 4 לחמניות), כך שכל לחמנייה מונחת על פיסה קטנה של נייר אפייה כדי שלא תידבק לסלסילה.
- מאדים במשך 10־12 דקות ומוציאים את הלחמניות מהסלסילה. אפשר להוציא אחת ראשונה ולחתוך אותה על מנת לבדוק אם הן מוכנות.
- חוזרים על הפעולה עם כל הלחמניות. מצננים מעט, חותכים וממלאים במילוי.