מתכון לנאגטס טופו אפויים

מתכון לנאגטס טופו אפויים | כשר

״נאגטס״ טופו, תרד ובזיליקום. | אפרת ליכטנשטט

״נאגטס״ טופו, תרד ובזיליקום. | צילום: אפרת ליכטנשטט

תוכן השמע עדיין בהכנה...

מרכיבים

2 חבילות טופו חתוכות (600 גרם)

1 כוס פירורי פנקו, כפית אבקת שום + חצי כפית מלח + חצי כפית פפריקה

½ כוס קמח

הכי מעניין

½ כוס חלב טבעוני

ספריי שמן זית

לרוטב

3 כפות דבש

3 כפות צ׳ילי מתוק.

אופן ההכנה

  1. מחממים תנור ל־180 מעלות טורבו ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
  2. מתיזים שמן זית על נייר האפייה (או משמנים בעזרת מברשת)
  3. חותכים את הטופו לפרוסות בעובי 1.5ס״מ.
  4. מניחים את הטופו בין 2 מגבות בד (לא שעירות) או מגבות נייר, לוחצים חזק כדי לסחוט החוצה כמה שיותר נוזלים.
  5. חותכים את הטופו לצורות לא סימטריות כמו ״נאגטס״. זו ממש לא חובה, רק מוסיף עניין כשאוכלים, במיוחד לילדים. את השאריות כמובן גם טובלים בכל הקעריות ומטגנים/אופים.
  6. מכינים שלוש קעריות; אחת עם קמח, אחת עם חלב טבעוני ואחת עם פירורי פנקו מעורבבים עם אבקת שום, מלח ופפריקה.
  7. טובלים כל פרוסת טופו בקמח, אחר כך בחלב ולבסוף בפנקו.
  8. מניחים על נייר האפייה.
  9. מתיזים עוד ספריי שמן גם מלמעלה.
  10. אופים 25-20 דקות עד שמזהיב.
  11. מערבבים דבש עם צ'ילי מתוק, מזלפים מעל הנגיסים ומגישים מיד.