מרכיבים
2 חבילות טופו חתוכות (600 גרם)
למשרה
1/3 כוס רוטב סויה
הכי מעניין
¼ כוס צ׳ילי מתוק
2 כפות סירופ מייפל
2 כפות שמן צמחי
מיץ מחצי ליים
1 כף רוטב טריאקי
1 כף שמן שומשום
3 שיני שום
1 כפית ג׳ינג׳ר מגורר
לרוטב חמאת בוטנים
2 כפות חמאת בוטנים טבעית קראנצ׳ית
(מחוממת מעט במיקרוגל כדי שתהיה נוזלית)
2 כפות רוטב סויה
1 כף רוטב טריאקי
2 כפות מיץ ליים/לימון
1 כף סירופ מייפל/דבש
אופן ההכנה
- מערבבים היטב את כל חומרי המשרה ומעבירים לקופסה מלבנית שטוחה עם מכסה.
- חותכים את הטופו לפרוסות מלבניות בעובי 2 ס״מ.
- מניחים את הטופו בין שתי מגבות בד (לא שעירות) או מגבות נייר, לוחצים חזק כדי לסחוט החוצה כמה שיותר נוזלים.
- מניחים כל חתיכת טופו בין שני מקלות אכילה (צ׳ופסטיקס). החיתוך בין המקלות בעצם מונע מאיתנו לחתוך עד הסוף.
- חותכים בעזרת סכין חדה פסים דקים לרוחב.
- הופכים את החתיכה, ושוב, בין הצ׳ופסטיקס חותכים פסים דקים באלכסון. כך נוצר מעין ״אקורדיון״.
- שמים את קוביות האקורדיונים בקופסה עם המשרה ודואגים שיהיו מכוסות היטב.
אחרי שעה במשרה אפשר לטגן או לאפות.
- מחממים שמן במחבת ומטגנים משני הצדדים עד להזהבה. אפשר להוסיף עוד רוטב אם נשאר בקופסה | לאפייה: מניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים בתנור (או נינג׳ה) שחומם מראש ל־180 מעלות במשך 25-20 דקות (בנינג׳ה, 10 דקות).
- מערבבים את כל חומרי הרוטב ומגישים עם הרוטב | לחלופין אפשר להגיש עם רוטב סויה.