מתכון לטופו אקורדיון

למשקיענים, מנה מטריפה, יפהפייה וטעימה

טופו אקורדיון | אפרת ליכטנשטט

טופו אקורדיון | צילום: אפרת ליכטנשטט

תוכן השמע עדיין בהכנה...

מרכיבים

2 חבילות טופו חתוכות (600 גרם)

למשרה

1/3 כוס רוטב סויה

הכי מעניין

¼ כוס צ׳ילי מתוק

2 כפות סירופ מייפל

2 כפות שמן צמחי

מיץ מחצי ליים

1 כף רוטב טריאקי

1 כף שמן שומשום

3 שיני שום

1 כפית ג׳ינג׳ר מגורר

לרוטב חמאת בוטנים

2 כפות חמאת בוטנים טבעית קראנצ׳ית

(מחוממת מעט במיקרוגל כדי שתהיה נוזלית)

2 כפות רוטב סויה

1 כף רוטב טריאקי

2 כפות מיץ ליים/לימון

1 כף סירופ מייפל/דבש

אופן ההכנה

  1. מערבבים היטב את כל חומרי המשרה ומעבירים לקופסה מלבנית שטוחה עם מכסה.
  2. חותכים את הטופו לפרוסות מלבניות בעובי 2 ס״מ.
  3. מניחים את הטופו בין שתי מגבות בד (לא שעירות) או מגבות נייר, לוחצים חזק כדי לסחוט החוצה כמה שיותר נוזלים.
  4. מניחים כל חתיכת טופו בין שני מקלות אכילה (צ׳ופסטיקס). החיתוך בין המקלות בעצם מונע מאיתנו לחתוך עד הסוף.
  1. חותכים בעזרת סכין חדה פסים דקים לרוחב.
  2. הופכים את החתיכה, ושוב, בין הצ׳ופסטיקס חותכים פסים דקים באלכסון. כך נוצר מעין ״אקורדיון״.
  3. שמים את קוביות האקורדיונים בקופסה עם המשרה ודואגים שיהיו מכוסות היטב.

אחרי שעה במשרה אפשר לטגן או לאפות.

  1. מחממים שמן במחבת ומטגנים משני הצדדים עד להזהבה. אפשר להוסיף עוד רוטב אם נשאר בקופסה | לאפייה: מניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים בתנור (או נינג׳ה) שחומם מראש ל־180 מעלות במשך 25-20 דקות (בנינג׳ה, 10 דקות).
  2. מערבבים את כל חומרי הרוטב ומגישים עם הרוטב | לחלופין אפשר להגיש עם רוטב סויה.

ט"ז באלול ה׳תשפ"ה09.09.2025 | 16:44

עודכן ב