טארט טאטן בצל סגול ופרמזן

ארט טאטן מבצל סגול זה כל כך הגיוני ומתבקש, כי הרי הבצל הוא ירק שרק מתחנן שיקרמלו אותו ויאפו אותו, אז הוא הופך לרך ומתוק, בדיוק הפוך מהמצב ה״חי״ שלו. תוכלו להכין את הפאי הזה גם מבצל לבן

טארט טאטן בצל סגול ופרמזן. | אפשרת ליכטנשטט

טארט טאטן בצל סגול ופרמזן. | צילום: אפשרת ליכטנשטט

תוכן השמע עדיין בהכנה...

מרכיבים

לבצק פריך תבלינים

220 גרם (½1 כוסות דחוסות) קמח

100 גרם חמאה

הכי מעניין

½ כפית מלח

¼ כפית פפריקה

¼ כפית כורכום

¼ כפית פלפל שחור טחון דק

1 ביצה

2 כפות מים קרים

למילוי

2 כפות שמן זית

1 כף חמאה

¼ כפית טימין יבש או 1 כפית טימין טרי

½ כפית מלח

1 כפית סוכר

6־8 בצלים סגולים קטנים מקולפים וחתוכים לרבעים

2 כפות חומץ בלסמי

½ כוס מים

100 גרם פרמזן חתוך לקוביות קטנות

אופן ההכנה

  1. מחממים תנור ל־180 מעלות טורבו.
  2. מכינים את הבצק: שמים קמח, חמאה ותבלינים במעבד מזון ומערבבים קצרות לבצק פירורי. מוסיפים ביצה ומים ומערבבים עד שהבצק מתחיל להתגבש. חשוב לא לעבד אותו יותר מדי.
  3. מעבירים את הבצק לנייר אפייה מקומח ויוצרים כדור. מתחילים לרדד את הבצק תוך כדי קימוח של החלק העליון והמערוך. מרדדים לעלה דק מעט, גדול מהקוטר של המחבת שבחרתם.
  4. מניחים נייר אפייה נוסף על הבצק ומעבירים אותו למקרר (אני משתמשת בקרש חיתוך גדול כבסיס).
  5. מכינים את המילוי: במחבת מחממים שמן וחמאה. כשהם חמים מוסיפים טימין מלח וסוכר ומערבבים כדקה. מסדרים את הבצלים בצפיפות בשכבה אחת ומטגנים אותם מבלי להזיז אותם כחמש דקות על אש בינונית.
  6. הופכים את הבצלים מעט ומטגנים עוד חמש דקות. הופכים אותם שוב, מוסיפים חומץ בלסמי, מטגנים כדקה ומוסיפים את המים. מנמיכים את הלהבה ומבשלים במכסה פתוח כעשרים דקות או עד שכל הנוזלים במחבת נעלמים (שמרו על המחבת).
  7. הרכבה: מוציאים את הבצק מהמקרר וחותכים אותו לעיגול בגודל המחבת (אפשר בעזרת צלחת). מעבירים את המחבת למשטח העבודה ומניחים את הבצק על הבצלים. דוחפים את קצוות הבצק בצדדים ומהדקים את הבצלים פנימה.
  8. אופים כחצי שעה או עד שהבצק יציב, קשה ומעט מזהיב (אך לא משחים).