מרק כרובית וכרישה

אני אוהבת להכין את המרקים האלה בכל חורף, ואוהבת במיוחד להגיש אותם לשולחן, לאסוף את המשפחה מסביב ולנצור רגע קסום, חוויה של בית ומשפחה, באווירה ובאנרגיות החורפיות שהופכות כל קערה לנחמה אמיתית.

מרק כרובית וכרישה. | אלינור רחמים

מרק כרובית וכרישה. | צילום: אלינור רחמים

תוכן השמע עדיין בהכנה...

1 קילו כרובית טרייה

2 גבעולי כרישה

6 שיני שום קלופים

הכי מעניין

1 תפוח אדמה

50 גרם חמאה

1 כפית מלח

½ כפית פלפל

¼ כפית אגוז מוסקט

1 מכל שמנת מתוקה 38%

להגשה

4 פרחי כרובית

50 גרם גבינת פרמזן 38%

אופן ההכנה

  1. מנקים את הכרובית ומפרידים לפרחים.
  2. חותכים את הכרישה לעיגולים דקים.
  3. חותכים את תפוח האדמה לקוביות.
  4. ממיסים 50 גרם חמאה בסיר עמוק המתאים למרק, מוסיפים את הכרובית, הכרישה, תפוח האדמה ושיני השום, ומאדים במשך 10 דקות על אש בינונית.
  5. כשהירקות משחימים מעט מוסיפים מים עד לגובה ¾ הסיר ומבשלים במשך כ־40 דקות, עד לריכוך הירקות ולצמצום חלקי של הנוזלים.
  6. טוחנים בעזרת בלנדר מוט ומוסיפים מלח, פלפל ואגוז מוסקט. וממשיכים בבישול של כ־10 דקות נוספות,  ומתקנים טעמים לפי הצורך.
  7. לפני ההגשה מוסיפים לסיר מכל שמנת מתוקה ומבשלים מעט.
  8. להגשה: פורסים 4 פרחי כרובית לפרוסות ומטגנים במעט חמאה עד להשחמה משני הצדדים.
  9. מוזגים מרק לקערית, מניחים פרוסת כרובית צרובה ומפזרים מעט פרמזן.למרק סמיך יותר, המשיכו את הבישול כדי לצמצם עוד קצת את הנוזלים, עד לקבלת המרקם הרצוי.