1 קילו כרובית טרייה
2 גבעולי כרישה
6 שיני שום קלופים
הכי מעניין
1 תפוח אדמה
50 גרם חמאה
1 כפית מלח
½ כפית פלפל
¼ כפית אגוז מוסקט
1 מכל שמנת מתוקה 38%
להגשה
4 פרחי כרובית
50 גרם גבינת פרמזן 38%
אופן ההכנה
- מנקים את הכרובית ומפרידים לפרחים.
- חותכים את הכרישה לעיגולים דקים.
- חותכים את תפוח האדמה לקוביות.
- ממיסים 50 גרם חמאה בסיר עמוק המתאים למרק, מוסיפים את הכרובית, הכרישה, תפוח האדמה ושיני השום, ומאדים במשך 10 דקות על אש בינונית.
- כשהירקות משחימים מעט מוסיפים מים עד לגובה ¾ הסיר ומבשלים במשך כ־40 דקות, עד לריכוך הירקות ולצמצום חלקי של הנוזלים.
- טוחנים בעזרת בלנדר מוט ומוסיפים מלח, פלפל ואגוז מוסקט. וממשיכים בבישול של כ־10 דקות נוספות, ומתקנים טעמים לפי הצורך.
- לפני ההגשה מוסיפים לסיר מכל שמנת מתוקה ומבשלים מעט.
- להגשה: פורסים 4 פרחי כרובית לפרוסות ומטגנים במעט חמאה עד להשחמה משני הצדדים.
- מוזגים מרק לקערית, מניחים פרוסת כרובית צרובה ומפזרים מעט פרמזן.למרק סמיך יותר, המשיכו את הבישול כדי לצמצם עוד קצת את הנוזלים, עד לקבלת המרקם הרצוי.