מרכיבים
לבצק
2 כוסות קמח (280 גרם) אפשר גם כוסמין
1 כפית מלח
הכי מעניין
½ כוס (120 מ"ל) מים
½ כוס (120 מ"ל) שמן
להברשה: 1 ביצה טרופה
למילוי
2 קופסאות עלי תרד טרי (כ־400 גרם) שטופים היטב
3 כפות שמן זית
150 גרם גבינת פטה
100 גרם גבינת עזים פרומעז
½ כפית פלפל שחור
1 שן שום כתושה
אופן הכנה
1. מתחילים עם הבצק ומערבבים קמח ומלח ומוסיפים את הנוזלים.
2. בעזרת כף עץ מערבבים עד שנוצר בצק אחיד ולשים אותו מעט עם הידיים ויוצרים כדור.
3. מכסים במגבת ונותנים לבצק לעמוד כחצי שעה בזמן שמכינים את המילוי (אם אתם מחכים יותר משעה העבירו לשקית ניילון והכניסו למקרר).
4. להכנת המילוי מחממים שמן במחבת גדולה ומאדים את התרד כמה דקות עד שהוא רך.
5. סוחטים היטב את התרד (הכי נוח בחיתול או שקית בד) וקוצצים אותו דק־דק.
6. מוסיפים לתרד את כל שאר החומרים ומערבבים למרקם אחיד.
7. מחממים תנור ל־180 מעלות טורבו.
8. רידוד והרכבה: מרדדים את הבצק לעלה דק – עובי הבצק יקבע את עובי הבורקס, הוא טעים גם עבה וגם דק.
9. קורצים עיגולים בקוטר 8־9 ס״מ ומניחים כפית מילוי במרכז העיגול. סוגרים לחצי עיגול וצובטים את הקצוות.
10. בעזרת שיניים של מזלג סוגרים היטב כדי שלא ייפתח באפייה.
11. בכל פעם אוספים את שאריות הבצק ומרדדים שוב. חוזרים על הפעולה עד שנגמר המילוי.
12. מניחים את הבורקיטס על נייר אפייה ומברישים בביצה (אפשר לפזר שומשום אם רוצים).
13. אופים 20־30 דקות או עד שהבורקיטס משחימים.
אוכלים חמים לצד צזיקי.