מתכון לקממבר אפויה עם ענבים

מתכון לקממבר אפויה עם ענבים

קממבר אפויה עם ענבים. | אפרת ליכטנשטט

קממבר אפויה עם ענבים. | צילום: אפרת ליכטנשטט

תוכן השמע עדיין בהכנה...

מרכיבים

1 קילו ענבים ירוקים/סגולים

1 עיגול קממבר

1 כף דבש

הכי מעניין

¼ כוס שמן זית

מלח ופלפל

להגשה: לחם מחמצת

 אופן ההכנה

  1. מחממים תנור ל־180 מעלות טורבו.
  2. משמנים תבנית קטנה ומניחים במרכזה את הקמבבר.
  3. מניחים את הענבים מסביב.
  4. חורצים חריצים בחלק העליון של הגבינה בצורת שתי וערב.
  5. מזלפים שמן זית ודבש על הגבינה ועל הענבים.
  6. מפזרים מלח ופלפל בנדיבות.
  7. אופים במשך 30־40 דקות עד שהקממבר רכה והענבים מצטמקים מעט.

מגישים מיד.

מארחים? תזמנו את יציאת התבנית מהתנור לרגע שהאורחים מגיעים או לשעה שמתכננים להתחיל לאכול.