מתכון לפוקאצ׳ה עם קממבר

מתכון לפוקאצ׳ה עם קממבר

פוקאצ׳ה עם קממבר. | אפרת ליכטנשטט

פוקאצ׳ה עם קממבר. | צילום: אפרת ליכטנשטט

תוכן השמע עדיין בהכנה...

מרכיבים

לבצק:

420 מ״ל מים פושרים

3־1 כפיות שמרים (1 כפית שמרים להתפחה של לילה, 3 כפיות להתפחה מהירה)

הכי מעניין

1 כף סירופ מייפל/דבש

2 כפות שמן זית

2 כפיות מלח

500 גרם קמח ללחם/פוקאצ׳ה

לפוקאצ׳ה:

1 נקטרינה פרוסה דק או עגבניות שרי, זיתים וכל מה שאתם אוהבים

1 עיגול קממבר

אופן ההכנה

לבצק:

  1. שמים בקערה מים חמימים, שמרים, מייפל ושמן זית ומערבבים היטב.
  2. ממתינים 10 דקות ומוסיפים את המלח והקמח.
  3. בוחשים עם מרית או כף עץ רק עד לאיחוד, הבצק דביק מאוד וזה בסדר.
  4. יוצרים כדור (בערך), מכסים במגבת 10 דקות.
  5. כעבור 10 דקות משמנים היטב את הידיים ומקפלים את הבצק מלמטה למעלה מארבעה כיוונים (חפשו סרטון שלי מדגימה באינסטגרם).
  6. חוזרים על פעולת הקיפול עוד פעמיים: 10 דקות מנוחה מכוסה במגבת ואז קיפול.
  7. אחרי הפעם השלישית מכסים בניילון.
  8. אם שמתם כפית שמרים – מעבירים את הבצק למקרר ל־12 שעות.

אם שמתם 3 כפיות – משאירים בחוץ עד שהבצק מכפיל את נפחו ואף יותר.

  1. כשהבצק תפוח מעבירים אותו לתבנית משומנת מרופדת בנייר אפייה משומן.
  2. מקפלים אותו שוב משני כיוונים והופכים כך שהצד החלק יהיה כלפי מעלה.
  3. מכסים בנייר אפייה ועליו מגבת (או בשקית ניילון גדולה, העיקר שלא יידבק).
  4. מתפיחים עוד חצי שעה.

הרכבה ואפייה:

  1. מחממים תנור ל200 מעלות.
  2. מסירים את המגבת ומשטחים את הבצק על כל התבנית, בגובה אחיד.
  3. בעזרת האצבעות יוצרים שקעים עמוקים בבצק.
  4. חורצים חריצים בקממבר בצורת שתי וערב ומניחים אותה במרכז הפוקאצ׳ה, לוחצים מעט כדי שתהיה שקועה.
  5. מניחים גם פרוסות נקטרינה – או לבחירתכם עגבניות שרי / זיתים וכדומה – ולוחצים אותן מעט פנימה.
  6. מזלפים שמן זית בנדיבות.
  7. כשהתנור חם אופים במשך 25־35 דקות או עד שהפוקאצ׳ה מזהיבה ומשחימה בצדדים.

אוכלים מיד.