מרכיבים
לבצק:
420 מ״ל מים פושרים
3־1 כפיות שמרים (1 כפית שמרים להתפחה של לילה, 3 כפיות להתפחה מהירה)
הכי מעניין
1 כף סירופ מייפל/דבש
2 כפות שמן זית
2 כפיות מלח
500 גרם קמח ללחם/פוקאצ׳ה
לפוקאצ׳ה:
1 נקטרינה פרוסה דק או עגבניות שרי, זיתים וכל מה שאתם אוהבים
1 עיגול קממבר
אופן ההכנה
לבצק:
- שמים בקערה מים חמימים, שמרים, מייפל ושמן זית ומערבבים היטב.
- ממתינים 10 דקות ומוסיפים את המלח והקמח.
- בוחשים עם מרית או כף עץ רק עד לאיחוד, הבצק דביק מאוד וזה בסדר.
- יוצרים כדור (בערך), מכסים במגבת 10 דקות.
- כעבור 10 דקות משמנים היטב את הידיים ומקפלים את הבצק מלמטה למעלה מארבעה כיוונים (חפשו סרטון שלי מדגימה באינסטגרם).
- חוזרים על פעולת הקיפול עוד פעמיים: 10 דקות מנוחה מכוסה במגבת ואז קיפול.
- אחרי הפעם השלישית מכסים בניילון.
- אם שמתם כפית שמרים – מעבירים את הבצק למקרר ל־12 שעות.
אם שמתם 3 כפיות – משאירים בחוץ עד שהבצק מכפיל את נפחו ואף יותר.
- כשהבצק תפוח מעבירים אותו לתבנית משומנת מרופדת בנייר אפייה משומן.
- מקפלים אותו שוב משני כיוונים והופכים כך שהצד החלק יהיה כלפי מעלה.
- מכסים בנייר אפייה ועליו מגבת (או בשקית ניילון גדולה, העיקר שלא יידבק).
- מתפיחים עוד חצי שעה.
הרכבה ואפייה:
- מחממים תנור ל200 מעלות.
- מסירים את המגבת ומשטחים את הבצק על כל התבנית, בגובה אחיד.
- בעזרת האצבעות יוצרים שקעים עמוקים בבצק.
- חורצים חריצים בקממבר בצורת שתי וערב ומניחים אותה במרכז הפוקאצ׳ה, לוחצים מעט כדי שתהיה שקועה.
- מניחים גם פרוסות נקטרינה – או לבחירתכם עגבניות שרי / זיתים וכדומה – ולוחצים אותן מעט פנימה.
- מזלפים שמן זית בנדיבות.
- כשהתנור חם אופים במשך 25־35 דקות או עד שהפוקאצ׳ה מזהיבה ומשחימה בצדדים.
אוכלים מיד.