מתכון לנאגטס עוף וירקות ברוטב צ׳ילי וסויה

מתכון לנאגטס עוף וירקות ברוטב צ׳ילי וסויה | כשר

נאגטס עוף וירקות ברוטב צ׳ילי וסויה. | אפרת ליכטנשטט

נאגטס עוף וירקות ברוטב צ׳ילי וסויה. | צילום: אפרת ליכטנשטט

תוכן השמע עדיין בהכנה...

מרכיבים

לנאגטס

2 גזרים

1 בטטה

הכי מעניין

1 תפוח אדמה

1 קישוא

1 קילו עוף טחון

2 ביצים

1 כוס פירורי לחם

2 כפיות מלח

1 כפית סודה לשתייה

1 כפית כמון

½ כפית פלפל שחור

1 כפית פפריקה

1 כפית אבקת שום

תרסיס שמן זית / כמה כפות שמן זית

לרוטב

1/3 כוס צ׳ילי מתוק

2 כפות סויה

1 כף שמן

מיץ מ־½ לימון

1 כף מייפל

אופן ההכנה

1. מחממים תנור ל־180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.

2. קולפים את הירקות ובמעבד מזון עם סכין פומפייה גסה (או בפומפייה ידנית) מגררים ומניחים אותם בחיתול בד וסוחטים מנוזלים.

3. בקערה גדולה שמים את העוף הטחון ומוסיפים את הירקות המגוררים, ביצים, פירורי לחם, ואת כל התבלינים. מערבבים היטב.

4. בידיים רטובות יוצרים קציצות בצורה של נאגטס.

5. מתיזים ספריי שמן זית על נייר האפייה או מורחים בעזרת מברשת ומניחים עליו את הנאגטס.

6. מתיזים שמן גם על הנאגטס ואופים (אפשר גם לטגן את הנאגטס) בתנור החם 15 דקות.

7. בינתיים שמים את כל חומרי הרוטב בסיר קטן, מביאים לרתיחה, בוחשים ומכבים את האש.

8. מגישים חם עם הרוטב (אפשר גם למזוג את הרוטב על כל הנאגטס).