רכיבים
1 כף גדושה שמן קוקוס (אם הוא נוזלי שמים 2-3 כפות, אפשר להמיר בשמן זית)
2 סלסילות (400-500 גרם) פטריות טריות, פרוסות דק
הכי מעניין
1 בצל בגודל בינוני, קלוף וחתוך לקוביות קטנות
1 גזר גדול (או 2 בינוניים), קלוף ומגורר
2 חבילות (200 גרם) ערמונים קלופים
¼ כוס רוטב סויה
¼ כוס סילאן
2-3 כפות חומץ בלסמי (רשות)
2 כוסות אורז לבן (מומלץ אורז יסמין או אורז עגול), שטוף היטב ומסונן
3 כוסות מים
1 כפית שטוחה מלח
½ כפית פלפל שחור גרוס
אופן ההכנה
- מחממים תנור ל־170 מעלות (מצב טורבו).
- בסיר בינוני שמתאים לתנור שמים שמן קוקוס ומניחים את הסיר מעל להבה גבוהה.
- מוסיפים את הפטריות ומטגנים 4-5 דקות אגב ערבוב עד שהפטריות רכות. אם צריך, מוסיפים רבע כוס מים כדי לעזור לפטריות להתרכך.
- מוסיפים את הבצל והגזר ומטגנים 2-3 דקות נוספות.
- מוסיפים את הערמונים, רוטב הסויה, הסילאן והחומץ (אם משתמשים) ומערבבים היטב.
- מוסיפים את האורז השטוף והמסונן, ואז את המים (3 כוסות), מערבבים ומתבלים במלח ופלפל שחור גרוס (אפשר להוסיף עוד סויה/סילאן/חומץ אם זורם לכם). חשוב שהמים יהיו מלוחים בשלב זה.
- מביאים לרתיחה, מכסים את הסיר עם מכסה שמתאים לתנור (או שמים מעל נייר אפייה ומעליו אוטמים עם רדיד אלומיניום).
- מעבירים לתנור למשך 20-30 דקות, או עד שהאורז מתרכך ומבושל לחלוטין.
- מוציאים מהתנור ונותנים לסיר לעמוד בכיף שלו 20 דקות עם המכסה סגור.
- להגשה: אפשר להוסיף 2-3 גבעולי בצל ירוק קצוצים.
* האורז נשמר בקירור 5 ימים.
טבעוני ופרווה | 5 מנות | 15 דקות עבודה, שעה ורבע זמן כולל