מתכון לאורז עם פטריות וערמונים

מרשים וקל להכנה – מערבבים הכול בסיר ונותנים לתנור לסיים את העבודה

אורז עם פטריות וערמונים. | עֹז תלם

אורז עם פטריות וערמונים. | צילום: עֹז תלם

תוכן השמע עדיין בהכנה...

רכיבים

1 כף גדושה שמן קוקוס (אם הוא נוזלי שמים 2-3 כפות, אפשר להמיר בשמן זית)

2 סלסילות (400-500 גרם) פטריות טריות, פרוסות דק

הכי מעניין

1 בצל בגודל בינוני, קלוף וחתוך לקוביות קטנות

1 גזר גדול (או 2 בינוניים), קלוף ומגורר

2 חבילות (200 גרם) ערמונים קלופים

¼ כוס רוטב סויה

¼ כוס סילאן

2-3 כפות חומץ בלסמי (רשות)

2 כוסות אורז לבן (מומלץ אורז יסמין או אורז עגול), שטוף היטב ומסונן

3 כוסות מים

1 כפית שטוחה מלח

½ כפית פלפל שחור גרוס

אופן ההכנה

  1. מחממים תנור ל־170 מעלות (מצב טורבו).
  2. בסיר בינוני שמתאים לתנור שמים שמן קוקוס ומניחים את הסיר מעל להבה גבוהה.
  3. מוסיפים את הפטריות ומטגנים 4-5 דקות אגב ערבוב עד שהפטריות רכות. אם צריך, מוסיפים רבע כוס מים כדי לעזור לפטריות להתרכך.
  4. מוסיפים את הבצל והגזר ומטגנים 2-3 דקות נוספות.
  5. מוסיפים את הערמונים, רוטב הסויה, הסילאן והחומץ (אם משתמשים) ומערבבים היטב.
  6. מוסיפים את האורז השטוף והמסונן, ואז את המים (3 כוסות), מערבבים ומתבלים במלח ופלפל שחור גרוס (אפשר להוסיף עוד סויה/סילאן/חומץ אם זורם לכם). חשוב שהמים יהיו מלוחים בשלב זה.
  7. מביאים לרתיחה, מכסים את הסיר עם מכסה שמתאים לתנור (או שמים מעל נייר אפייה ומעליו אוטמים עם רדיד אלומיניום).
  8. מעבירים לתנור למשך 20-30 דקות, או עד שהאורז מתרכך ומבושל לחלוטין.
  9. מוציאים מהתנור ונותנים לסיר לעמוד בכיף שלו 20 דקות עם המכסה סגור.
  10. להגשה: אפשר להוסיף 2-3 גבעולי בצל ירוק קצוצים.

* האורז נשמר בקירור 5 ימים.

טבעוני ופרווה | 5 מנות | 15 דקות עבודה, שעה ורבע זמן כולל