מרכיבים
6 כרעיים חצויות
6 גזרים קלופים וחתוכים לחתיכות באורך של כ־4 ס"מ
5 סלקים קטנים קלופים וחתוכים לפלחים
הכי מעניין
6-8 בצלצלי שאלוט שלמים קלופים
5-6 שיני שום שלמות
2 כפות עלי טימין טרי
מצרכים לרוטב
1/3 כוס רכז רימונים
1/3 כוס שמן זית
4 כפות דבש
3-4 כפות חומץ בלסמי
1 כף שום כתוש
1 כף ג'ינג'ר קלוף ומגורד דק בפומפייה
1 כף גרגרי כמון שלמים
½ כוס מים
להגשה
חופן גרגרי רימון
עירית קצוצה
אופן ההכנה
1. בקערית מערבבים את חומרי הרוטב.
2. מחממים תנור לחום של 190 מעלות.
3. בתבנית התנור שמים גזר, סלק, בצלצלי שאלוט, שום וטימין. מוסיפים כמחצית מהרוטב ומערבבים היטב בידיים כך שכל הירקות מצופים ברוטב.
4. בקערה מניחים את העוף ויתרת הרוטב, מערבבים, ומסדרים בתבנית בין הירקות עם צד העור כלפי מטה. אם נשאר רוטב יוצקים אותו לתבנית.
5. מכסים את התבנית ברדיד אלומיניום וצולים כחצי שעה.
6. לאחר חצי שעה מוציאים את התבנית מהתנור, מסירים את רדיד האלומיניום והופכים את חתיכות העוף כך שהצד עם העור פונה כלפי מעלה, ומערבבים בעדינות את הירקות. בעזרת כף יוצקים מהרוטב שבתבנית על כל הירקות והעוף.
7. מחזירים לתנור, ללא כיסוי, ל־20-30 דקות נוספות עד שהירקות והעוף מקבלים צבע יפה ומבריק.
8. לפני ההגשה מעבירים לצלחת יפה ומפזרים מעל גרגרי רימון ועירית קצוצה.