2־3 מנות
מרכיבים
1 כרובית בינונית חתוכה לפרחים גדולים
2 בצלים חתוכים לפרוסות
הכי מעניין
1/3 כוס שמן זית
1 כוס בצל ירוק קצוץ דק־דק
1 צרור פטרוזיליה קצוץ דק־דק
100 גרם עלי תרד
1 גביע קוטג׳
2 ביצים
100 גרם פרמזן מגוררת
2 כפיות מלח
1 כפית פלפל שחור
4 שיני שום כתושות
3 מצות שבורות לחתיכות קטנות (או כוס קמח מצה)
אופן ההכנה
- משמנים את התבנית ומחממים תנור ל־190 מעלות.
- מרתיחים מים בסיר גדול עם כפית מלח, מוסיפים את הכרובית ומבשלים אותה על אש בינונית כ־20 דקות, עד שהיא רכה.
- מסננים מהמים וחותכים את הכרובית לחתיכות קטנות.
- מטגנים את הבצל בשמן זית עד שהוא רך ומשחים. שומרים את הבצל בתוך השמן.
- בקערה גדולה בוחשים את כל המרכיבים כולל הבצל עם השמן.
- מעבירים את כל הבלילה לתבנית ומיישרים לשכבה אחידה.
- אופים 60־45 דקות עד שהפשטידה יציבה ומשחימה מעט.