מתכון לכרוב ממולא

מתכון לכרוב ממולא | כשר

כרוב ממולא. | אפרת ליכטנשטט

כרוב ממולא. | צילום: אפרת ליכטנשטט

תוכן השמע עדיין בהכנה...

1 כרוב לבן גדול רגיל

או כרוב בלאדי שטוח (מלפוף)

לרוטב

הכי מעניין

4 כוסות מים רותחים

3 כפות רכז ענבים (דיבס) או רכז רימונים

1 כפית מלח

1 כפית פלפל שחור

1 כפית ראס אל חנות

3 כפות שמן זית

1 כפית סוכר או סילאן

1 כף רסק עגבניות

למילוי

1 קילו בשר טחון

1 צרור פטרוזיליה

1 צרור סלרי בינוני, גבעולים ועלים

1 כוס אורז עגול

2 כפיות מלח

2 כפות רכז ענבים (דיבס) או רכז רימונים

1 כפית ראס אל חנות או בהרט

1 כפית פלפל שחור

 1/3 כפית נענע יבשה

4 שיני שום כתושות

1/3 כפית קינמון

3 כפות שמן זית

אופן ההכנה

לכרוב רגיל: מרתיחים מים בסיר גדול שמכיל את הכרוב בקלות. חותכים את גזע הכרוב בעזרת סכין חדה, שמים את הכרוב במים וחולטים אותו כ־25 דקות. שופכים את המים ומחליפים למים קרים. מצננים מעט את הכרוב. מורידים את העלים בעדינות, עובדים לאט כדי שהם יישארו כמה שיותר שלמים.

לכרוב מלפוף: חותכים את גזע הכרוב בעזרת סכין חדה, מסירים בזהירות 10־15 עלים וחולטים אותם בסיר רחב.

  1. מערבבים היטב את כל חומרי המילוי.
  2. ממלאים: מניחים עלה עם החלק התחתון קרוב אליכם וחותכים כמה ס״מ מההתחלה עם החלק הקשה.
  3. מניחים כף גדושה מהמילוי כמה ס״מ מהקצה התחתון, מסדרים לצורת נקניקייה ומגלגלים עד הקצה העליון לצורת גליל. מניחים את העלה המגולגל בסיר עם הפתח כלפי מטה וחוזרים על הפעולה עם כל עלי הכרוב. בכרוב מלפוף חוצים את העלים לשניים כדי שלא יהיו גדולים מדי.
  4. מערבבים את כל חומרי הרוטב ומכסים בעדינות את הכרוב הממולא כך שכולו מכוסה ברוטב.
  5. מביאים לרתיחה, ואז מכסים, מעבירים לתנור ואופים שעתיים על 190 מעלות טורבו. בודקים כל שעה אם נשארו מספיק נוזלים. אפשר גם לבשל על אש קטנה במכסה סגור כשעתיים וחצי עד שלוש שעות. פותחים את הסיר מדי חצי שעה כדי לוודא שיש בו נוזלים לפחות עד לגובה הכרוב.