מתכון למנגולד ממולא

מתכון למנגולד ממולא | כשר

מנגולד ממולא. | אפרת ליכטנשטט

מנגולד ממולא. | צילום: אפרת ליכטנשטט

תוכן השמע עדיין בהכנה...

מרכיבים

1 צרור מנגולד עם עלים גדולים ויפים

2 בצלים חתוכים לפרוסות בעובי 1 ס״מ

לרוטב

הכי מעניין

3 כוסות מים רותחים

1 כפית מלח

½ כפית פלפל שחור

1 כפית פפריקה

1 כפית בהרט

3 כפות שמן זית

2 כפות רכז ענבים (דיבס) או רכז רימונים

למילוי

½ קילו בשר טחון

1 בצל קצוץ דק־דק

1 כוס בורגול או אורז עגול

1 צרור פטרוזיליה קצוצה דק־דק

1 כפית אבקת שום

½1 כפיות מלח

½ כפית פלפל שחור

1 כפית פפריקה

½ כפית בהרט

1/3 כפית קינמון

½ כפית כוסברה טחונה

2 כפות סירופ מייפל

3 כפות שמן זית

2 כפות רכז ענבים (דיבס) או רכז רימונים

אופן ההכנה

  1. מרפדים את הסיר בפרוסות הבצלים.
  2. מערבבים היטב את כל חומרי המילוי.
  3. פורשׂים עלה מנגולד על משטח העבודה, בעזרת סכין חוצים אותו לשניים לאורך ונפטרים מהגזע והשדרה (אפשר לשמור לתבשילים אחרים).
  4. מניחים כף מילוי בחלק התחתון של החצי עלה, מקפלים למשולש ומניחים בסיר על הבצל, עם הפתח כלפי מטה. וככה ממשיכים עם כל עלי המנגולד.
  5. מערבבים את חומרי הרוטב ומוזגים על העלים עד שהם מכוסים.
  6. מביאים את הסיר לרתיחה. מנמיכים את הלהבה, מכסים במכסה ומבשלים כשעה וחצי. חשוב להציץ מדי פעם על הסיר כדי לוודא שלא חסרים נוזלים ומרטיבים את הממולאים עם הנוזלים שבסיר. אם נשארים נוזלים רבים בסוף הבישול, מבשלים במכסה פתוח כמה דקות עד שהנוזלים מצטמצמים.