מרכיבים
¼ כוס שמן זית
1 בצל גדול קצוץ דק
2 גזרים מגורדים גס
הכי מעניין
2 גבעולי סלרי קצוצים דק־דק
3 שיני שום כתושות
½ צרור פטרוזיליה קצוצה
½1 כוסות פריקה
2 כוסות מים רותחים
אופן ההכנה
- מחממים שמן במחבת ומטגנים את הבצל כ־5 דקות. מוסיפים את הגזר והסלרי ומטגנים עוד 10 דקות עד שהירקות רכים. מוסיפים שום ופטרוזיליה ומערבבים.
- שוטפים את הפריקה היטב בקערה עם מים ומסננים.מוסיפים את הפריקה לסיר ומערבבים כמה דקות עד שהוא מטוגן טיפה.
- מוסיפים מים, מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה ומכסים.
- מבשלים 17 דקות ומכבים את האש.
ממתינים 5 דקות לפני שפותחים את המכסה.