מתכון לתבשיל פריקה וירקות

מתכון לתבשיל פריקה וירקות

תבשיל פריקה וירקות. | אפרת ליכטנשטט

תבשיל פריקה וירקות. | צילום: אפרת ליכטנשטט

תוכן השמע עדיין בהכנה...

מרכיבים

¼ כוס שמן זית

1 בצל גדול קצוץ דק

2 גזרים מגורדים גס

הכי מעניין

2 גבעולי סלרי קצוצים דק־דק

3 שיני שום כתושות

½ צרור פטרוזיליה קצוצה

½1 כוסות פריקה

2 כוסות מים רותחים

אופן ההכנה

  1. מחממים שמן במחבת ומטגנים את הבצל כ־5 דקות. מוסיפים את הגזר והסלרי ומטגנים עוד 10 דקות עד שהירקות רכים. מוסיפים שום ופטרוזיליה ומערבבים.
  2. שוטפים את הפריקה היטב בקערה עם מים ומסננים.מוסיפים את הפריקה לסיר ומערבבים כמה דקות עד שהוא מטוגן טיפה.
  3. מוסיפים מים, מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה ומכסים.
  4. מבשלים 17 דקות ומכבים את האש.

ממתינים 5 דקות לפני שפותחים את המכסה.