מתכון לקציצות ברוטב רימונים

קציצות טעימות במיוחד, תמרה מספרת שהסוד הוא בפרוסות הלחם הרטובות שגורמות להן להיות אווריריות ורכות, ובמיץ הרימונים ברוטב שהופך את הכול למעדן. אני השתכנעתי. (שימו לב: המנה מעט מתקתקה)

קציצות ברוטב רימונים. | אפרת ליכטנשטט

קציצות ברוטב רימונים. | צילום: אפרת ליכטנשטט

תוכן השמע עדיין בהכנה...

מרכיבים

לקציצות
750 גרם בשר טחון
1 צרור כוסברה
1 בצל סגול
3 פרוסות לחם
2 ביצים
מלח
פלפל שחור

לירקות
5 גזרים
10 בצלצלי שאלוט

הכי מעניין

לרוטב
¼ כוס שמן זית
1 כף גרגירי כמון
6־7 ס"מ שורש ג'ינג'ר
5־6 שיני שום
2 כפות סוכר חום
1 ליטר מיץ רימונים
מלח
פלפל שחור

להגשה
כוסברה קצוצה
גרגירי רימון

אופן ההכנה
1. מכינים את תערובת הקציצות: שמים את הבשר הטחון בקערה גדולה.
2. מרטיבים את הלחם וסוחטים אותו היטב. שמים במעבד מזון לחם, בצל וכוסברה וטוחנים לתערובת פירורית ואחידה, ומוסיפים לקערה עם הבשר.
3. מוסיפים את הביצים, מלח ופלפל שחור ומערבבים היטב עד לקבלת תערובת אחידה.
4. מכינים את הרוטב: קוצצים דק את הג׳ינג׳ר ואת השום, וקולפים את בצלצלי השאלוט.
5. בסיר רחב ונמוך מחממים את השמן. כשהשמן חם מוסיפים לו את גרגירי הכמון, ג’ינג’ר, שום ובצלצלי שאלוט שלמים, ומטגנים תוך כדי ערבוב במשך 2־3 דקות. מוסיפים את יתר המרכיבים של הרוטב, טועמים ומתקנים תיבול אם יש צורך.
6. קולפים את הגזרים וחותכים אותם לפיסות באורך של כ־4 ס"מ.
7. בידיים משומנות מעט יוצרים מתערובת הבשר כדורים בגודל של כדורי פינג־פונג.
8. מסדרים את הגזרים ואת כדורי הבשר סביב־סביב בתוך הרוטב.
9. מביאים לרתיחה, מכסים ומנמיכים את הלהבה. מבשלים כ־45 דקות על אש נמוכה. באמצע זמן הבישול הופכים את הקציצות בתוך הרוטב.
– לפני ההגשה מפזרים כוסברה קצוצה וגרגירי רימון.