מתכון לעיקרית עם רוזמרין: סלמון בקראסט של פיסטוקים וגם צ'יפס שום

סלמון הוא אחד הדגים האהובים עליי (ועל הישראלים) ואני תמיד מנסה לחדש ולנסות רעיונות שונים. הפעם שידכתי בין רוזמרין לפיסטוקים כדי לעדן את הטעמים, והשילוב ביניהם פשוט מושלם, אל תבנו על שאריות

סלמון בקראסט של פיסטוקים ורוזמרין וצ'יפס שום ורוזמרין. | אפרת ליכטנשטט

סלמון בקראסט של פיסטוקים ורוזמרין וצ'יפס שום ורוזמרין. | צילום: אפרת ליכטנשטט

תוכן השמע עדיין בהכנה...

מרכיבים
800 גרם סלמון טרי

לציפוי
מחטים משני ענפי רוזמרין גדולים, קצוצים דק
חופן פטרוזיליה קצוצה
דק־דק (4 כפות)
עלים משני ענפי טימין
3 שיני שום כתושות
גרידה מלימון שלם
1 כוס פיסטוקים קצוצים דק־דק (אפשר במעבד מזון אבל לא לטחון לאבקה)
½ כפית מלח
¼ כפית פלפל שחור
3 כפות שמן זית

אופן ההכנה
1. מחממים תנור ל־180 מעלות טורבו. מניחים את הסלמון בתבנית משומנת קלות, עם העור כלפי מטה (או ללא עור).
2. מערבבים היטב את כל חומרי הקראסט ומורחים אותו בנדיבות על הדג.
3. מכסים ברדיד אלומיניום ואופים 20־30 דקות עד שהדג מוכן. מגישים חם.

הכי מעניין

צ׳יפס שום ורוזמרין (אפוי או מטוגן)

מאז שטעמתי בניו־יורק לפני כמה שנים צ׳יפס עם רוזמרין, המנה הזאת לא יוצאת לי מהראש. השילוב של רוזמרין מטוגן ופריך עם תפוחי אדמה פשוט ממכר וטעים בצורה יוצאת דופן. כשאני מכינה צ׳יפס בבית אני נוטה ״לרמות״ ולאפות אותו במקום לטגן, אבל אם אתם מחובבי הז׳אנר אין ספק שמטוגן יותר טעים. את הרוזמרין והשום מטגנים לחוד כדי להגיע למרקם פריך ונפלא, ובאופן כללי אני ממליצה לכם לטגן רוזמרין ולפזר על מאכלים, אפילו על גלידה!

מרכיבים
3־4 תפוחי אדמה גדולים
מחטים מ־4־5 ענפי רוזמרין
5 שיני שום קלופות ופרוסות דק
שמן זית או רגיל
מלח

אופן ההכנה
1. מקלפים את תפוחי האדמה וחותכים לרצועות דקות.
2. מחממים תנור ל־180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה. מניחים את תפוחי האדמה על התבנית, מזלפים מעט שמן זית ומערבבים היטב.
3. מפזרים מלח בנדיבות ואופים 40־50 דקות עד שהצ׳יפס רך ושחום בקצוות.
4. אפשרות חלופית – טיגון:
מחממים 2 ליטר שמן רגיל בסיר גדול. כשהשמן חם מטגנים את תפוחי האדמה עד שהם מוכנים. ייתכן שתצטרכו לטגן בשתי סבבים בגלל גודל הסיר.
5. מחממים חצי כוס שמן זית במחבת קטנה וכשהשמן חם מטגנים את השום כשתי דקות עד שהוא מזהיב. חשוב לשמור על המחבת בשבע עיניים כדי להוציא את השום ברגע שהוא מתחיל להזהיב – זהירות! השום נשרף במהירות והופך למריר.
6. מסננים את השמן שטיגנו בו את השום ומחזירים אותו לאותה המחבת. מחממים שוב את השמן ומכניסים את הרוזמרין לדקה אחת ומיד מוציאים אותו לצלחת מרופדת בנייר סופג.
7. מניחים את הצ׳יפס בצלחת הגשה ומפזרים את השום והרוזמרין מלמעלה.

ט"ז באלול ה׳תשפ"ה09.09.2025 | 10:39

עודכן ב