מתכון לטארט אספרגוס מהיר ומהמם

כמה מרשים, ככה מהיר, טעים וקל להכנה

טארט אספרגוס. | אפרת ליכטנשטט

טארט אספרגוס. | צילום: אפרת ליכטנשטט

תוכן השמע עדיין בהכנה...

מרכיבים

½ חבילת בצק עלים (כ־150 גרם)

1 חבילת אספרגוס

3 כפות ממרח עגבניות

הכי מעניין

200 גרם פתיתי גבינה צהובה (או כל גבינה מגוררת שאתם אוהבים, אפשר גם לערבב)

3 כפות שמן זית

3 שיני שום כתושות

אופן ההכנה

  1. מחממים תנור ל־180 מעלות.
  2. חותכים 2 ס"מ מהחלק התחתון של האספרגוס.
  3. פורסים את הבצק על נייר אפייה ומרדדים אותו מעט.
  4. מורחים במרכז הריבוע את ממרח העגבניות, ועליו מפזרים את הגבינה. חשוב להשאיר שוליים של 2-3 ס״מ נקיים בלי ממרח או גבינה.
  5. מסדרים את האספרגוס במרכז על הגבינה.
  6. מקפלים את הבצק מעט ליצירת מעטפה, אפשר גם להדק במזלג.
  7. בקערה קטנה מערבבים את השום והשמן ובעזרת מברשת מברישים בנדיבות על האספרגוס ועל שולי הבצק.
  8. אופים במשך 20-25 דקות או עד שהבצק משחים מעט.
  9. מגישים חם לצד סלט חסה.