מרכיבים
½ חבילת בצק עלים (כ־150 גרם)
1 חבילת אספרגוס
3 כפות ממרח עגבניות
הכי מעניין
200 גרם פתיתי גבינה צהובה (או כל גבינה מגוררת שאתם אוהבים, אפשר גם לערבב)
3 כפות שמן זית
3 שיני שום כתושות
אופן ההכנה
- מחממים תנור ל־180 מעלות.
- חותכים 2 ס"מ מהחלק התחתון של האספרגוס.
- פורסים את הבצק על נייר אפייה ומרדדים אותו מעט.
- מורחים במרכז הריבוע את ממרח העגבניות, ועליו מפזרים את הגבינה. חשוב להשאיר שוליים של 2-3 ס״מ נקיים בלי ממרח או גבינה.
- מסדרים את האספרגוס במרכז על הגבינה.
- מקפלים את הבצק מעט ליצירת מעטפה, אפשר גם להדק במזלג.
- בקערה קטנה מערבבים את השום והשמן ובעזרת מברשת מברישים בנדיבות על האספרגוס ועל שולי הבצק.
- אופים במשך 20-25 דקות או עד שהבצק משחים מעט.
- מגישים חם לצד סלט חסה.