מרכיבים
2 כפות שמן זית
1 בצל גדול קצוץ דק
500 גרם בשר בקר טחון
500 גרם הודו טחון
1 פלפל אדום גדול חתוך לרצועות
1 פלפל אדום חריף קצוץ דק
4 שיני שום כתושות
1 כפית מלח
½ כפית פלפל שחור
1 כפית כמון
1 כפית סוכר
200 גרם רסק עגבניות
1 כוס מים רותחים
1 קופסת שימורים של שעועית אדומה או שעועית לבנה (שאהובה יותר על ילדים)
להגשה: חופן כוסברה קצוצה
טיפ: לא רוצים צ׳ילי חריף מדי? השתמשו רק בחצי או ברבע פלפל חריף
אופן ההכנה
1. בסיר גדול מחממים שמן זית ומטגנים את הבצל כרבע שעה עד שהוא משחים מעט.
2. מוסיפים את הבשר והעוף ומטגנים כעשר דקות עד שהוא עשוי.
3. מוסיפים את הפלפלים ואת השום ומטגנים כחמש דקות.
4. מוסיפים את כל התבלינים ומטגנים כדקה ביחד. מוסיפים את רסק העגבניות וכוס מים רותחים ומבשלים כעשר דקות.
5. מוסיפים גם את השעועית, מערבבים היטב ומביאים לרתיחה.
6. מנמיכים את הלהבה, מכסים ומבשלים כשעה. חשוב לערבב ולבדוק מדי פעם שלא חסרים מים בסיר.
7. מגישים עם כוסברה קצוצה ואורז כמובן.