מרכיבים
3 כפות שמן זית
1 ק"ג בשר בקר המתאים לבישול ארוך, חתוך לקוביות של 3X3 (בקשו מהקצב)
2 בצלים סגולים קצוצים דק
2 גזרים קצוצים לקוביות קטנות
1 פלפל אדום חתוך לרצועות דקות
1 פלפל אדום חריף קצוץ
4 שיני שום פרוסות דק
1 כפית כמון
1 כפית פפריקה
½ כפית קינמון
1 כפית מלח
1 כפית פלפל שחור
1 כפית זרעי כוסברה טחונים בעלי ומכתש
1 כף סוכר חום
1/3 כוס יין אדום
2 קופסאות שימורי עגבניות קצוצות (סך הכול 800 גרם) תוצרת איטליה
1 כוס מים רותחים
1 קופסה שעועית אדומה (400 גרם)
חופן כוסברה או פטרוזיליה קצוצה
טיפ : רוצים לקצר את זמן הבישול לשעה? החליפו את קוביות הבשר לבשר טחון, ואל תוציאו אותו מהמחבת אלא הוסיפו לו את כל המרכיבים, והמשיכו בבישול
אופן ההכנה
1. ממליחים ומפלפלים את חתיכות הבשר.
2. בסיר גדול מחממים שמן זית ומטגנים את חתיכות הבשר כשלוש דקות מכל צד עד שהן משחימות מעט, ומעבירים לצלחת בצד. כשהבשר מתקרר אפשר לחתוך אותו לחתיכות יותר קטנות בגודל ביס.
3. מוסיפים לסיר (בלי לנקות אותו כמובן) את הבצל הקצוץ והגזר ומטגנים כעשר דקות עד שהם מתרככים מעט.
4. מוסיפים את הפלפלים והשום ומטגנים חמש דקות נוספות. מוסיפים את כל התבלינים ומטגנים כדקה ביחד. מוסיפים יין, רסק עגבניות, מים ושעועית ומערבבים היטב.
5. מוסיפים את הבשר, מביאים לרתיחה, מוסיפים כוסברה ומנמיכים את הלהבה. מכסים את הסיר ומבשלים כשעתיים עד שהבשר רך מאוד.
6. מגישים עם אורז לבן או מלא ועם חופן כוסברה טרייה.