מתכון לקציצות בשר ברוטב עגבניות מהיר

כילדה הייתי אוכלת קציצות בשר ברוטב עגבניות לפחות פעם בשבוע, עם פסטה כמובן, אלא שבשנות השמונים העליזות קראו לה מקרוני או ספגטי. הקציצות האלה הן מנה מנצחת מהמטבח האיטלקי בגרסה מהירה

קציצות בשר ברוטב עגבניות. | אפרת ליכטנשטט

קציצות בשר ברוטב עגבניות. | צילום: אפרת ליכטנשטט

תוכן השמע עדיין בהכנה...

מרכיבים (כ־45 קציצות קטנות)

1 ק"ג בשר טחון
½ כוס פירורי לחם
1 בצל קצוץ דק־דק
½ צרור פטרוזיליה קצוץ דק־דק
1 כפית אבקת אפייה
½ כפית בהרט
½ כפית כמון
1 כפית מלח
¼ כפית פלפל שחור

לרוטב
1 בצל קצוץ דק דק
1 בקבוק רוטב עגבניות
1 כוס מים
3 שיני שום כתושות
1 כפית פפריקה
1 כף סוכר
1 כפית מלח
1 כף מיץ לימון

הכי מעניין

אופן ההכנה
1. בקערה גדולה מערבבים היטב את כל חומרי הקציצות, עדיף בעזרת הידיים.
2. יוצרים קציצות קטנות בקוטר 3־4 ס״מ.
3. בסיר גדול מחממים שמן זית ומטגנים את הבצל כעשר דקות עד להתרככות. עצלנים מוזמנים לדלג על השלב הזה.
4. מוסיפים את השום, המלח והסוכר ומטגנים כדקה. מוסיפים רוטב עגבניות, מים, פפריקה ומיץ לימון ומביאים לרתיחה.
5. מניחים את הקציצות בעדינות בתוך הרוטב ומביאים שוב לרתיחה. מכסים את הסיר ומבשלים כשעה.