מרכיבים
לתבנית בגודל 22*30 ס״מ או בקוטר 24 ס"מ
8־9 מנות
לפירה
הכי מעניין
1 ק"ג תפוחי אדמה מזן דזירה (קליפה אדומה)
2 כפיות מלח
3 כפות שמן זית
1 חלמון
מעט פפריקה
לחציל
1 חציל גדול חתוך לקוביות בגודל 1.5 ס״מ
2 כפות שמן זית
למילוי בשר
3 כפות שמן זית
1 כרשה קצוצה דק
1 גזר קצוץ לקוביות קטנטנות
800־900 גרם בשר בקר טחון
1 כפית מלח
½ כפית פלפל
1 כפית סוכר
20־30 מחטי רוזמרין קצוצות דק
1 כוס ציר עוף (מתכון בהמשך)
2 כפות קמח
1 כף רוטב ווסטרשייר
1 כוס אפונה
אופן ההכנה
- מקלפים את תפוחי האדמה, חותכים לקוביות גדולות ומניחים בסיר גדול מלא במים עם כפית מלח.
- מביאים את הסיר לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים כחצי שעה עד שעה, עד שתפוחי האדמה רכים מאוד.
- מעבירים לקערה גדולה. מוסיפים כפית מלח, שמן זית ומעט פפריקה ומועכים לפירה אבל לא יתר על המידה.
- כשהפירה מתקרר מעט מוסיפים את החלמון ומערבבים היטב.
- מניחים את קוביות החצילים על תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה. מזלפים שמן זית ומערבבים היטב.
- ממליחים, מפלפלים ואופים כחצי שעה על חום של 200 מעלות או עד שהחצילים משחימים ומוכנים (אפשר לטעום!).
- בינתיים מכינים את המילוי: מחממים שמן זית במחבת גדולה ומטגנים כרשה וגזר 10 דקות.
- מוסיפים את הבשר הטחון, סוכר, מלח, פלפל ורוזמרין ומטגנים היטב עד שהוא מוכן מכל הצדדים.
- בסיר קטן נוסף מביאים לרתיחה ציר עוף עם הקמח וכף רוטב ווסטרשייר ומוסיפים למחבת הגדולה.
- מוסיפים אפונה ומבשלים כרבע שעה עד שרוב הנוזלים נספגים.
- מעבירים את התערובת לתבנית משומנת.
- מפזרים את החצילים על הבשר ומכסים הכול בפירה בדוגמת תלוליות.
- אופים בתנור שחומם ל־180 מעלות 35־40 דקות, עד שהפירה מתייצב ומזהיב בקצוות.