פאי רועים קלאסי עם חצילים

האנגלים מתייחסים ברצינות רבה לפאי הרועים שלהם, ואפילו השפים הגדולים נצמדים למתכון המסורתי ללא שינויים גדולים. גם אני אוהבת להכין אותו אבל מדי פעם מנסה להוסיף איזה טוויסט קטן – הפעם עם חצילים

פאי רועים קלאסי עם חצילים. | אפרת ליכטנשטט

פאי רועים קלאסי עם חצילים. | צילום: אפרת ליכטנשטט

תוכן השמע עדיין בהכנה...

מרכיבים

לתבנית בגודל 22*30 ס״מ או בקוטר 24 ס"מ

8־9 מנות

לפירה

הכי מעניין

1 ק"ג תפוחי אדמה מזן דזירה (קליפה אדומה)

2 כפיות מלח

3 כפות שמן זית

1 חלמון

מעט פפריקה

לחציל

1 חציל גדול חתוך לקוביות בגודל 1.5 ס״מ

2 כפות שמן זית

למילוי בשר

3 כפות שמן זית

1 כרשה קצוצה דק

1 גזר קצוץ לקוביות קטנטנות

800־900 גרם בשר בקר טחון

1 כפית מלח

½ כפית פלפל

1 כפית סוכר

20־30 מחטי רוזמרין קצוצות דק

1 כוס ציר עוף (מתכון בהמשך)

2 כפות קמח

1 כף רוטב ווסטרשייר

1 כוס אפונה

אופן ההכנה

  1. מקלפים את תפוחי האדמה, חותכים לקוביות גדולות ומניחים בסיר גדול מלא במים עם כפית מלח.
  2. מביאים את הסיר לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים כחצי שעה עד שעה, עד שתפוחי האדמה רכים מאוד.
  3. מעבירים לקערה גדולה. מוסיפים כפית מלח, שמן זית ומעט פפריקה ומועכים לפירה אבל לא יתר על המידה.
  4. כשהפירה מתקרר מעט מוסיפים את החלמון ומערבבים היטב.
  5. מניחים את קוביות החצילים על תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה. מזלפים שמן זית ומערבבים היטב.
  6. ממליחים, מפלפלים ואופים כחצי שעה על חום של 200 מעלות או עד שהחצילים משחימים ומוכנים (אפשר לטעום!).
  7. בינתיים מכינים את המילוי: מחממים שמן זית במחבת גדולה ומטגנים כרשה וגזר 10 דקות.
  8. מוסיפים את הבשר הטחון, סוכר, מלח, פלפל ורוזמרין ומטגנים היטב עד שהוא מוכן מכל הצדדים.
  9. בסיר קטן נוסף מביאים לרתיחה ציר עוף עם הקמח וכף רוטב ווסטרשייר ומוסיפים למחבת הגדולה.
  10. מוסיפים אפונה ומבשלים כרבע שעה עד שרוב הנוזלים נספגים.
  11. מעבירים את התערובת לתבנית משומנת.
  12. מפזרים את החצילים על הבשר ומכסים הכול בפירה בדוגמת תלוליות.
  13. אופים בתנור שחומם ל־180 מעלות 35־40 דקות, עד שהפירה מתייצב ומזהיב בקצוות.