טארט טאטן תפוחים הוא המתכון המקורי והידוע ביותר, אך את השיטה אפשר לקחת לעוד סוגים רבים של פירות וירקות ולהוסיף טעמים ומרקמים. כשמכינים טארט טאטן מלוח נפרדים מהקרמל המתוק ורק מקרמלים קלות את הירקות ומכסים אותם בבצק. גם על סוג הבצק המתאים ביותר הדעות חלוקות, וקשה להגיע להכרעה.
מרכיבים
מחבת בקוטר 20־22 ס״מ המתאימה לתנור
8־10 גזרים בינוניים ורזים, בגודל שיתאים למחבת. גזר עבה במיוחד כדאי לחצות לאורך (מומלץ לטעום את הגזרים ולוודא שהם טעימים ולא מרים)
הכי מעניין
1 כרשה חתוכה לרבעים (לאורך)
3 כפות שמן זית
2 כפיות דבש
1 כף חומץ בלסמי
מלח ופלפל
½ כוס מים רותחים
ריבוע של בצק עלים מופשר, בגודל המחבת
50 גרם צנוברים, קלויים קצרות על מחבת ללא שמן
אפשר להוסיף גם: 100 גרם גבינת גאודה מגוררת
טיפ: אפשר לחתוך את שאריות הבצק לריבועים ולאפות כעשר דקות. יתקבלו קרקרים נפלאים
אופן ההכנה
- מחממים תנור ל־180 מעלות טורבו. מניחים את המחבת הפוך על הבצק וחותכים אותו לגודל המתאים.
- מחממים שמן זית במחבת וכשהוא חם מסדרים בצפיפות את הגזרים והכרשה.
- מטגנים את הגזרים כשלוש עד חמש דקות מבלי להזיז אותם ואז הופכים לצד השני.
- מטגנים עוד חמש דקות ואז מוסיפים דבש, בלסמי, מלח ופלפל. מטגנים עוד כדקה ומוסיפים את המים.
- מבשלים את הגזרים עד שכל המים מתאדים, הופכים אותם מדי פעם כדי שלא יישרפו.
- כשהנוזלים במחבת נגמרים מכבים את האש, ואם רוצים להוסיף גאודה – עכשיו זה הזמן.
- מכסים את הגזרים בבצק. דוחפים את קצוות הבצק לצידי המחבת ומהדקים פנימה. חותכים 2־3 חתכים עדינים בבצק כדי שיהיה לאוויר פתח יציאה.
- אופים כ־35 דקות או עד שהבצק מזהיב ומתייצב. אחרי שהמחבת מתקררת מעט מניחים עליה צלחת והופכים את המאפה.
- מקשטים בצנוברים קלויים וענף פטרוזיליה ומגישים חם.