מרכיבים
לרביולי
2-3 חצילים ארוכים וצרים
שמן זית, למריחה
הכי מעניין
מלח, לפי הטעם
למילוי
2 כפות סירופ רימונים
½ כוס גרגירי רימון
צרור בצל ירוק, קצוץ
צרור מרווה, קצוצה (לא חובה)
מלח לפי הטעם
50 גרם שקדים קצוצים
100 גרם גבינת חלומי, חתוכה לקוביות
לציפוי
ביצה טרופה או טחינה גולמית מדוללת במים עם מעט מלח
פירורי לחם פנקו
שומשום
צ'ילי יבש
שמן זית
להגשה
יוגורט יווני
דבש
בצל ירוק קצוץ
מיץ וגרידת לימון
מלח לפי הטעם
אופן ההכנה
- קולפים רצועות עבות מכל צידי החציל באמצעות קולפן או סכין מאוד חדה, ומניחים בצד
- את החלק האמצעי של החציל שנותר חותכים לקוביות.
- מערבבים את קוביות החציל עם שמן זית ומלח וצולים בתנור שחומם מראש ל־250 מעלות על מצב טורבו, עד שהן מתרככות ומשחימות קלות.
- מערבבים את קוביות החציל עם שאר חומרי המילוי.
- יוצרים צורת רביולי עם שתי פרוסות חציל: מניחים שתי פרוסות זו על זו בצורת x, ממלאים בכף מהמילוי, וסוגרים. אפשר להיעזר בקיסם עד לשלב האפייה.
- לציפוי: מכינים טחינה דלילה עם מעט מלח או טורפים ביצה.
- בצלחת נוספת מערבבים את פירורי הפנקו, שומשום וצ'ילי יבש.
- טובלים את הרביולי בטחינה או בביצה, ולאחר מכן בציפוי הפנקו והשומשום.
- מטגנים בשמן זית עד להזהבה או מזלפים שמן זית על הרביולי וצולים בתנור שחומם מראש ל־240 מעלות על מצב טורבו.
- מערבבים את היוגורט עם שאר המרכיבים ומגישים לצד הרביולי.