מרכיבים
5-4 פלפלים בצבעים שונים
1 קילו עוף, כרעיים ושוקיים
500 גרם עגבניות שרי חצויות
הכי מעניין
3 תפוחי אדמה חתוכים לקוביות קטנות
10 שיני שום
לרוטב
¼ כוס שמן זית
1 כף סילאן
2 כפיות פפריקה מתוקה
1 כפית אורגנו
1 כפית מלח
½ כפית בהרט
½ כפית קינמון
½ כפית פלפל שחור טחון
לקישוט
פטרוזיליה קצוצה
אופן ההכנה
- קולים את הפלפלים (ראו מתכון בסיסי).
- מחממים תנור ל־200 מעלות טורבו ומרפדים תבנית גדולה בנייר אפייה.
- מניחים את העוף בתבנית, ממליחים ומפלפלים אותו, ומסביבו מסדרים את הירקות, השום והפלפלים הקלויים.
- מערבבים את כל חומרי הרוטב ומורחים על העוף ועל כל הירקות.
- מכסים בנייר אפייה ומעליו רדיד אלומיניום ומכניסים לתנור לשעתיים.
- ב־10 הדקות האחרונות אפשר להסיר את הכיסוי כדי שהעוף ישחים מעט.
- מוציאים מהתנור ומפזרים פטרוזיליה מעל. מגישים חם.