מתכון לעוף עם פלפלים קלויים וירקות

עוף בטעמים נפלאים של פלפלים ועגבניות. הוספתי תפוחי אדמה כדי שזו תהיה ארוחה שלמה | כשר

עוף עם פלפלים קלויים וירקות. | אפרת ליכטנשטט

עוף עם פלפלים קלויים וירקות. | צילום: אפרת ליכטנשטט

תוכן השמע עדיין בהכנה...

מרכיבים

5-4 פלפלים בצבעים שונים

1 קילו עוף, כרעיים ושוקיים

500 גרם עגבניות שרי חצויות

הכי מעניין

3 תפוחי אדמה חתוכים לקוביות קטנות

10 שיני שום

לרוטב

¼ כוס שמן זית

1 כף סילאן

2 כפיות פפריקה מתוקה

1 כפית אורגנו

1 כפית מלח

½ כפית בהרט

½ כפית קינמון

½ כפית פלפל שחור טחון

לקישוט

פטרוזיליה קצוצה

אופן ההכנה

  1. קולים את הפלפלים (ראו מתכון בסיסי).
  2. מחממים תנור ל־200 מעלות טורבו ומרפדים תבנית גדולה בנייר אפייה.
  3. מניחים את העוף בתבנית, ממליחים ומפלפלים אותו, ומסביבו מסדרים את הירקות, השום והפלפלים הקלויים.
  4. מערבבים את כל חומרי הרוטב ומורחים על העוף ועל כל הירקות.
  5. מכסים בנייר אפייה ומעליו רדיד אלומיניום ומכניסים לתנור לשעתיים.
  6. ב־10 הדקות האחרונות אפשר להסיר את הכיסוי כדי שהעוף ישחים מעט.
  7. מוציאים מהתנור ומפזרים פטרוזיליה מעל. מגישים חם.