דג במעטפה

מתכון לדג במעטפה

תוכן השמע עדיין בהכנה...

דג במעטפה. | אפרת ליכטנשטט

דג במעטפה. | צילום: אפרת ליכטנשטט

מרכיבים

לדג:

6־7 חתיכות בגודל 60 גרם של דג טרי ללא עצמות וללא עור (לברק, דניס, צ׳פורה, מוסר ים, בר ים)

בריין (תמלחת):

הכי מעניין

900 מ״ל מים פושרים

2.5 כפיות מלח דק

מרינדה:

½ כוס אגוזי קשיו

1 צרור גדול של כוסברה

1־2 שיני שום

½1 כפיות ג׳ינג׳ר טרי

½ פחית (200 מ״ל) קרם קוקוס

2 כפיות מיץ ליים טרי

מלח לפי הטעם

1 פלפל ירוק חריף (לא חובה)

לפני האפייה:

* גרידת ליים

* מלח גס/אטלנטי/מלדון

אופן ההכנה

  1. בריין (תמלחת): מערבבים את המלח עם המים עד שהמלח נמס.
  2. מסדרים את חתיכות הדג בקופסה או בתבנית ומכסים בבריין (אם הכמות אינה מספקת לכיסוי מכינים עוד, עד שהוא מכסה את הדג לחלוטין).
  3. משהים 15 דקות, שופכים את המים ושומרים את הדג במקרר.
  4. מרינדה: טוחנים את כל המרכיבים במעבד מזון עד לקבלת מחית. טועמים, מערבבים עם הדג עד שהוא מכוסה לחלוטין ומצננים במקרר לפחות שעה.
  5. מחממים תנור ל־250 מעלות.
  6. הרכבה ואפייה: חותכים ניירות אפייה לחצי. ממקמים כל חתיכת דג מצופה במרינדה במרכז הנייר.
  7. מגררים מעל הדג גרידת ליים וקורט מלח וסוגרים בעזרת חוט עמיד לאפייה.
  8. אופים 7־8 דקות ומגישים.