מרכיבים
לדג:
6־7 חתיכות בגודל 60 גרם של דג טרי ללא עצמות וללא עור (לברק, דניס, צ׳פורה, מוסר ים, בר ים)
בריין (תמלחת):
הכי מעניין
900 מ״ל מים פושרים
2.5 כפיות מלח דק
מרינדה:
½ כוס אגוזי קשיו
1 צרור גדול של כוסברה
1־2 שיני שום
½1 כפיות ג׳ינג׳ר טרי
½ פחית (200 מ״ל) קרם קוקוס
2 כפיות מיץ ליים טרי
מלח לפי הטעם
1 פלפל ירוק חריף (לא חובה)
לפני האפייה:
* גרידת ליים
* מלח גס/אטלנטי/מלדון
אופן ההכנה
- בריין (תמלחת): מערבבים את המלח עם המים עד שהמלח נמס.
- מסדרים את חתיכות הדג בקופסה או בתבנית ומכסים בבריין (אם הכמות אינה מספקת לכיסוי מכינים עוד, עד שהוא מכסה את הדג לחלוטין).
- משהים 15 דקות, שופכים את המים ושומרים את הדג במקרר.
- מרינדה: טוחנים את כל המרכיבים במעבד מזון עד לקבלת מחית. טועמים, מערבבים עם הדג עד שהוא מכוסה לחלוטין ומצננים במקרר לפחות שעה.
- מחממים תנור ל־250 מעלות.
- הרכבה ואפייה: חותכים ניירות אפייה לחצי. ממקמים כל חתיכת דג מצופה במרינדה במרכז הנייר.
- מגררים מעל הדג גרידת ליים וקורט מלח וסוגרים בעזרת חוט עמיד לאפייה.
- אופים 7־8 דקות ומגישים.