גרנולה ביתית מושלמת ב־7 דקות עבודה: בריאה, פריכה וממכרת

מתכון קל ומהיר לגרנולה עם שיבולת שועל, כוסמת, אגוזים ודבש, בלי חומרים משמרים ועם טעם של מאפייה. מושלם לבוקר

גרנולה ממכרת | גיא אשכנזי, Agency Karela

גרנולה ממכרת | צילום: גיא אשכנזי, Agency Karela

תוכן השמע עדיין בהכנה...

 

מרכיבים

250 גרם שיבולת שועל עבה

100 גרם כוסמת ירוקה

הכי מעניין

200 גרם תערובת אגוזים שאוהבים

¼ כוס גרעיני דלעת

¼ כוס גרעיני חמניות

½ כוס דבש

½ כוס שמן זית

מעט מלח

150 גרם צימוקים או חמוציות

100 גרם בננה מיובשת (לא חובה)

אופן ההכנה

1. מחממים תנור לחום של 160 מעלות.

2. בקערה גדולה מערבבים היטב את כל המרכיבים מלבד הפירות היבשים.

3. מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.

4. משטחים את התערובת בתבנית בשכבה אחידה ומהדקים מעט.

5. אופים כ־40 דקות, וכל 10 דקות מערבבים את הגרנולה (אחרת היא תישרף) מוציאים מהתנור ומצננים.

6. כשהגרנולה מצוננת לחלוטין מערבבים פנימה את הפירות היבשים.

7. מעבירים לצנצנת יפה ואטומה.

עוד כתבות בנושא